Tihomir Stanić i Jelena Trivan
Tihomir Stanić i Jelena Trivan Foto: Ivan Dinić/Nova S/Nova.rs

Sve što sam rekao da me je Jelena Trivan zvala i pritiskala da odustanem od produciranja filma Gorana Markovića istina je, kaže za Nova.rs Tihomir Stanić, odgovarajući na optužbe predsednice UO FCS da u javnost iznosi "bezočne laži".

Glumca i producenta je, kako je izjavio, zvala lično predsednica UO FCS Jelena Trivan da odustane od produciranja filma „Doktor D“ Gorana Markovića.

– Pitala me je: „Jesi li odustao?“ A ideja je bila da odustanem od filma Gorana Markovića, i da onda taj konkurs prođe. Uz obrazloženje da je producent odustao, dobio sam preko „kurira“ razne primamaljive ponude. I rekao sam – ne. I neću nikada odustati – izjavio je Tihomir Stanić u emisiji „360 stepeni“ na N1, dodavši da je pokušala da ga uceni da će, ako odustane od filma, predlog Konkursne komisije biti usvojen:

– I jedno „ne“ je njih primoralo da ponište ceo konkurs – kazao je glumac i producent filma, aludirajući na to što je UO FCS 25. novembra doneo odluku da odbije finansiranje filmova „Doktor D“, „Sloboda i barbarizam“ Želimira Žilnika i „Škartovi“ Srđana Dragojevića, koja je izazvala buru negodovanja u javnosti. A rezultirala je, podsetimo, i ostavkom četiri člana Upravnog odbora, a prethodno i najavom raspisivanja novog konkursa.

Iza svega što je izjavio za N1 Tihomir Stanić, kako je istakao za Nova.rs, stoji, iako je na to reagovala Trivanova, rekavši:

– Ono što je Stanić odgovorio nije neistina – to je bezočna laž.

Trivanova je dodala da se sa Stanićem zna mnogo godina i da joj je glumac „dolazio na vrata kad mu je bila potrebna pomoć“.

– Tako da sam ja neko ko je njemu bio prijatelj i podrška, a ne neko neko ko bi mogao da njega pritiska i preti. A činjenica da se taj čovek, koji me privatno poznaje po dobrom, odlučio da slaže javno na televiziji govori da je reč o kampanji – ocenila je Trivanova.

Međutim, Tihomir Stanić odgovara predsednici UO FCS da ne da nije lagao, već je sve istina.

– Bezveze je da dalje pričamo o tome. Stojim iza svake reči. A to da sam dolazio na vrata Jelene Trivan apsolutno nije tačno!

Glumac i producent ističe za naš portal da su se videli pre desetak godina, od čega je jednom bilo, sasvim slučajno, u „Srpskoj kafani“, potom, opet sticajem okolnosti na setu filma „Top je bio vreo“ u Zemunu, a dok je bila u Demokratskoj stranci, u isto to vreme, izrazila je želju da mu pomogne da završi to ostvarenje:

– I nismo uspeli… Od tada sam Jelenu Trivan video jednom na aerodromu u Tivtu i jednom na Filmskom festivalu u Nišu. I ništa nisam tražio – precizirao je za naš sajt Tihomir Stanić.

Bonsu video:

Bura na filmskoj sceni

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare