Meat Loaf
Meat Loaf Foto: EPA/FERDY DAMMAN

Umro je Meat Loaf, poznati američki pevač i glumac, čiji je album “Bat Out of Hell” jedan od najprodavanijih ikada. Imao je 74 godine.

Dobitnik Gremija, rođen kao Marvin Li Adej, umro je u četvrtak uveče okružen najbližima: suprugom Deborom, ćerkama Perl i Amandom i bliskim prijateljima, rekao je dugogodišnji agent Meat Loaf-a Majkl Grin za Deadline u ime porodice. Pevač  je trebalo da prisustvuje poslovnoj večeri ranije ove nedelje za šou na kom je radio, tvrdi izvor TMZ,  ali večera je otkazana zato što je ozbiljno oboleo od Kovida. Izvor kaže da mu se stanje rapidno pogoršalo. Taj izvor je napisao i da je umetnik bio veoma rečit kada je virus u pitanju, ali nije pomenuto da li je bio vakcinisan.

„Znamo koliko je značio mnogima od vas i zaista cenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz ovo vreme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umetnika i prelepog čoveka“, navodi se u saopštenju porodice Meat Louf-a. „Od njegovog srca do vaših duša… nikada nemojte prestati da se ljuljate!“

Meat Loaf-ov album “Bat Out of Hell”, koji je napisao i producirao Džim Stejnmen, je među najprodavanijim u istoriji, sa 14 miliona prodatih primeraka samo u SAD-u. Procene prodaje širom sveta idu čak do 30 miliona. Njegovi američki singlovi „Two of Three Ain’t Bad” i „Paradise by the Dashboard Light” dostigli su vrhunac na 11. odnosno 39. mestu, ali su oba sertifikovana kao platinasti četiri decenije kasnije, 2018. godine.

„Paradise by the Dashboard Light“ je duet sa Elen Foli, koja je igrala u prvoj sezoni „Night Court“. „Bat Out of Hell“ je takođe sjajno prošao u inostranstvu, pošto je proveo više od 10 godina na britanskoj listi albuma, uprkos tome što je bio na 9. mestu. Tamo je i dalje među 20 najprodavanijih svih vremena.
Meat Loaf i Stejnmen su takođe sarađivali na albumu iz 1993. “Bat Out of Hell II: Back Into Hell”, koji je samo u SAD prodat u više od pet miliona primeraka. Njegov platinasti glavni singl „I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)“ proveo je pet nedelja na prvom mestu u SAD i Velikoj Britaniji i postao daleko najveći hit Meat Loaf-a. Meat Loaf je dobio Gremi za najbolju solo rok izvedbu.

Meat Loaf
Meat Loaf Foto: EPA/PAUL BUCK

Stejnman, koji je umro prošle godine, radio je sa Meat Loaf-om i na albumima “Dead Ringer“ iz 1981. i “Braver Than We Are iz 2016. “
Meat Loaf je prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Njegove LP ploče iz 1980-ih “Dead Ringer“ i “Bad Attitude“ su se umereno prodavale u Americi, ali je “Welcome to the Neighborhood“ iz 1995. dospeo u Top 20 i osvojio poziciju platinastog.

Meat Loaf je takođe pevao na nekoliko pesama za milionski prodat album Teda Nugenta iz 1976. “Free-for-All“. Ali pre “Bat Out of Hell“ i ostalih, bio je “The Rocki Horror Picture Show“.
Meat Loaf našao se u ulozi Edija u filmu u kojem su takođe glumili Suzan Sarandon i Tim Kari, i koji je postao je kultni klasik svih vremena. Njegov saundtrack je takođe dospeo u Top 50 i dobio zlatni sertifikat.

Rođen je 27. septembra 1947. u Dalasu, bio je srednjoškolac, fudbaler, pre nego što se preselio u Njujork kasnih 60-ih, gde je počeo da dobija uloge na sceni. Pojavio se u brodvejskom mjuziklu “Kosa” i vratio se na veliku scenu da igra Edija i doktora Skota u „The Rocki Horror Show-u“ 1975. Godine.

Meat Loaf je bio gost u epizodi Saturday Night Live iz 1978. godine, u kojoj je svirao Bat Out of Hell’s „All Revved Up and Nowhere to Go“ i „Two Out of Three Ain’t Bad“. Često je bio domaćin muzičke serije The List na VH1. Pojavio se na ekranu i u drugim ulogama kao što su Roadie, Motorama, Crazi in Alabama, Stage Fight, Spice World, Leap of Faith i Americathon. Takođe se pojavio u nekoliko epizoda serije „Ghost Wars“ 2017-18.

nedeljni horoskop
Foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Prošle godine, Meat Loaf je zaključio ugovor za razvoj serijala koji predstavlja takmičenje u vezama parova, a sve je zasnovano na legendarnom “I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That).” Bio je izvršni producent na projektu i trebalo je da se pojavi kao figura koja će povući konce u emisiji. Parovi bi se takmičili u raznim komičnim fizičkim igrama koje su osmišljene da otkriju koliko dobro mogu da rade zajedno i koliko zaista veruju jedno drugom – sve to uz zvučnu podlogu klasičnih hitova, koju u studiju izvode originalni umetnici.

Bonus video: Branka Petrić se pesmom oprostila od Laneta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare