Sombor, Somborski filmski festival, svečano otvaranje, svečano otvoren Treći somborski filmski festival
Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji. Foto: Uroš Terzija/Portal 025.rs

Otvaranju trećeg Somborskog filmskog festivala sinoć je prisustvovao i Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji, uz čiju podršku je realizovana programska celina Panorama švedskog filma.

„Uživam u srpskom filmu. Uživao sam, i još uživam, u jugoslovenskom filmu. Moj omiljeni film je ‘Ko to tamo peva‘. Jako mi je drago da i vi želite da upoznate švedski film, i to ne samo Ingmara Bergmana“, rekao je u svom govoru Jan Lundin, a preneli su organizatori.

Glavni program festivala otvoren je filmom „Koncentriši se, baba“ bosanskohercegovačkog reditelja i scenariste Pjera Žalice sa Mirom Banjac u glavnoj ulozi, a prve večeri prikazani su i filmovi „Lihvar“ Nemanje Ćeranića, „Brit-Mari je bila tu“ Tuve Novotni i „Dara iz Jasenovca“ Predraga Antonijevića.

Ulaz na sve programe trećeg izdanja Somborskog filmskog festivala je besplatan, a filmovi i prateći programi će biti održavani u atrijumu Gradske kuće, dvorištu Gradskog muzeja Sombor, kabareu Narodnog pozorišta Sombor i na Trgu Svetog Đorđa, podsećaju organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar