Goran Šušljik Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U Gornjem Račniku, na padinama Crnog vrha, i u okolini Jagodine sutra će biti nastavljeno snimanje televizijske serije "Vreme zla", po trilogiji Dobrice Ćosića i u režiji Ivana Živkovića. Snimanje će trajati do ponedeljka, izjavio je za Tanjug glumac Goran Šušljik, istovremeno i jedan od producenta serije.

Kako je naveo snimanje kreće od „Hrasta Koče kapetana“, istorijskog mesta na levoj obali Velike Morave, gde je po predanju Kosta Koča Anđelković – frajkor, pre 220 godina počeo borbu protiv turske vlasti i osnovao Kočinu krajinu, a zatim glumačka ekipa odlazi u Gornji Račnik gde će ostati do ponedeljka.

– Snimanje će se odvijati u ambijentu u kojem je snimana i serija „Koreni“, na imanju i u kući čatmari Aleksandra Ace Kostića (1850-1931.), staroj 136 godina – naveo je Šušljik.

Scenografi su stigli juče u Gornji Račnik i pripremaju ambijent za snimanje, izjavio je Tanjugu vlasnik kuće i imanja Dragan Gligorijević.

Goran Šušljik je dodao da će snimati scene koje bi trebalo da dočaraju atmosferu s početka Drugog svetskog rata.

– Uz oko 15 glumaca učestovaće i 60 statista, od toga 40 mladića od 18-27 godina će glumiti partizane i četnike, dok će 20 njih u dobi od 20 do 60 godina igrati meštane – kazao je Šušljik.

Nada Šargin na snimanju serije „Vreme zla“, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Glumačku ekipu čine: Žarko Laušević, Voja Brajović, Igor Ðorđević, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Nada Šargin, Radovan Vujović, Sergej Trifunović, Andrej Šepetovski, Nataša Ninković, Isidora Simjonović, Boris Isakovic, Svetozar Cvetković.

Serija bi po planu trebalo da bude prikazana sledeće jeseni na televiziji Nova S. Producent je United media.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar