Stjepko Gut

Godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Godum biće održana 18. oktobra u Ustanovi kulture "Vuk" u Beogradu, a priznanje za životno delo ove godine ide u ruke Stjepku Gutu, džez muzičaru, solisti na trubi, kompozitoru, aranžeru i pedagogu, najavili su organizatori.

Događaj ima dodatnu simboliku jer će uz dodelu godišnjih priznanja biti obeležen i jubilej 70 godina postojanja i rada ovog reprezentativnog udruženja u kulturi, uz predstavljanje monografije.

Priznanje za životno delo kolege su ove godine dodelile Stjepku Gutu, legendarnom džez muzičaru, solisti na trubi, kompozitoru, aranžeru i pedagogu, a laureat za rok muziku dobija grupa Van Gog, dok pop nagrada ide u ruke Kralja Čačka.

Godišnja nagrada za džez muziku pripala je Big Bendu RTS, a nagrađene mlade snage su članovi grupe Koi Koi, čije priznanje nosi ime Miše Aleksića. Svi laureati će nastupiti uz pratnju Big Benda RTS.

Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima SOKOJ i PI bile među najčešće emitovanim u etru. Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni – muzičarima, novinarima, i drugim neumornim pregaocima koji su učinili da domaća džez, zabavna i rok scena održi svoje zasluženo mesto na muzičkom nebu.

Autor monografije priređene povodom 70 godina postojanja i rada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike je Dejan Cukić, a dizajn i grafičku opremu uradili su Jugoslav i Jakša Vlahović.

Bonus video: Buč Kesidi o koncertu na Tašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar