Predstava "Žene iz Troje", Foto: Igor Mandić/Promo/Pozorište Zoran Radmilović

Video snimak predstave “Žene iz Troje”, koprodukcije Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara i Narodnog pozorišta Priština iz Gračanice, prikazan je 17. juna na Međunarodnom festivalu antičke drame “Bosfotski agoni”, koji se održava u Kerču, na Krimu.

Zbog epidemije koronavirusa, program festivala je skraćen i antičke drame izvode samo ruska pozorišta, dok se predstave iz inostranstva projektuju na platnu postavljenom na originalnim iskopinama Pantikapeja ili Tauručkog Hersona, danas poznatog kao Kerč.

Komad „Žene iz Troje“ prema tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića, učestovao je prošle godine, kako podseća zaječarsko pozorište, na svim prestižnim festivalima u Srbiji i okitio se značajnim priznanjima.

Beogradska publika imaće priliku da pogleda predstavu „Žene iz Troje“ 17. jula na Tašmajdanu u okviru Begradske letnje scene.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpusuje Vera Obradović a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar