Srđan Dragojević Foto:N1

Oduvek imam stav da afirmativno u javnosti govorim o kolegama čiji rad poštujem i koji mi se sviđaju, i to je moj jedini komentar, reči su reditelja Srđana Dragojevića na molbu da podeli svoje utiske posle TV premijere "Dare iz Jasenovca".

I dok su ove reči reditelja bile jedine koje je bio spreman da izgovori o filmu Predraga Antonijevića, svi oni koji Srđana Dragojevića prate na Tviteru mogli su da vide dosta komentara vezanih, posredno ili neposredno, za „Daru“.

Osvrnuvši se na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je „on bio inicijator filma„, Dragojević je prokomentarisao:

„Ok, to se vidi. Recimo da je to na sredokraći između filmske kritike i dijagnoze“.

Sineasta, čiji bi novi film „Nebesa“ premijerno trebalo da bude prikazan u aprilu, izrazio je nadu da će bar „jedna desetina ovolikog broja `filmskih kritičara` komentarisati njegov novi film kada izađe“.

A podsetio je i na svoje ostvarenje iz 1996. godine „Lepa sela lepo gore“, ocenivši da su „solidan film o ratovima 90-tih“ i dodavši:

„Jedini film koji smatram sasvim ravnopravnom tom je `Quo vadis, Aida`. Impresioniran sam“.

Komentar je imao i na to što je „Dara iz Jasenovca“, zapravo, projekat, koji je najvećim delom finansirala država, što je potvrdio i Gaga Antonijević za naš sajt.

„Ja ‘Lepa sela lepo gore’ nisam snimio za ovu Srbiju. Za ove ljude na vlasti, za njihove glasače. Za ‘ubicu 100 Muslimana’. Iz ove perspektive, voleo bih da ga nikada nisam snimio. Taj film je apsolutno besmislen za ovo carstvo zla, podaništva, hipokrizije, kukavičluka“, konstatovao je Srđan Dragojević.

Poručio je i da je za „Vučićeve botove i svinjoide govorio da su nalik – ustašama iz Jasenovca“, napisavši:

„Sad ste videli ko su i shvatate da su urednici svinjformera i drugih pomija ljudi sa cekicima, kamama i nozevima. Oni kolju ljude iz zadovoljstva, ubijaju ih i muče. To je taj tip ljudi“, naveo je Srđan Dragojević na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare