Boris Komnenić u seriji "Aleksandar od Jugoslavije" Foto: Promo/Goran Đukanović

Borisovo ime je poslednje, četvrto u nizu koje ćemo, nažalost, morati da zaokružimo na odjavnoj špici serije "Aleksandar od Jugoslavije", kaže za Nova.rs reditelj Zdravko Šotra.

– Poslednja uloga Borisa Komnenića, nažalost, baš je u seriji „Aleksandar od Jugoslavije“ – priča za naš sajt reditelj, čiji će najnoviji TV projekat uskoro početi da se prikazuje na kanalu Nova S.

U impresivnu glumačku ekipu serije „Aleksandar od Jugoslavije“, koju čini više od 130 dramskih umetnika, Zdravko Šotra uvrstio je i Borisa Komnenića, koji je preminuo danas u 64. godini posle duge i teške bolesti.

– Baš sam sinoć gledao epizodu gde je Komnenić, kao predsednik Demokratske stranke, sa kraljem Aleksandrom. I jutros čujem tu tužnu vest. Bože sačuvaj… – reči su reditelja.

Šotra se priseća da se, dok su snimali seriju, videlo da je pozorišni, filmski i TV glumac bolestan:

– Ali, bez obzira što se na njemu videlo da nije najboljeg zdravlja, igrao je kao da je sve u redu. U uslovima u kojima smo radili, i u kojima je on sam bio, odigrao je svoju rolu maksimalno dobro. Boris je bio veliki profesionalac, čovek koji je igrao toliko uloga u pozorištu, na filmu, i na televiziji.

Serija u kojoj će publika, nažalost, posthumno gledati Borisa Komnenića nije prva glumčeva saradnja sa Šotrom. Pre 18 godina dramski umetnik je igrao još u jednoj rediteljevoj istorijskoj drami „Ilka“, zbog čega naš proslavljeni sineasta Komnenića naziva „sjajnim glumcem“.

Zdravko Šotra Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Konstatuje i kako se u poslednje vreme dešavaju vrlo tužne stvari:

– Za vreme snimanja serije „Aleksandar od Jugoslavije“ nije bilo nikakvih tužnih slučajeva, dešavala su se neka lakša oboljevanja, a sada jedan za drugim odlaze članovi ekipe. Prvo je otišao Ivan Bekjarev, pa onda Goran Daničić. Otišao je i Vojkan Borisavljević, koji je započeo rad na muzici za seriju. Nažalost, Boris Komnenić je četvrti čovek, čije ćemo ime morati da zaokružimo na špici serije. Tužno je sve ovo. Žalim strašno sve te glumce, posebno Komnenića – kaže na kraju Zdravko Šotra.