Foto:Screenshot/Vesna Lalić/Nova.rs

Boris mi je bio drag prijatelj i odličan glumac, igrao je kod mene u predstavama. Uživala sam da radim sa njim. Veoma zanimljiva osoba, osetljiv, senzibilan čovek i sasvim svoj u svakom smislu, kaže za Nova.rs književnica i rediteljka Vida Ognjenović.

Boris Komnenić je otišao, kako kaže Vida Ognjenović, u punoj snazi i dodaje:

– Nažalost, bio je bolestan pa nije više igrao. A uvek je igrao sa nekom tajnom koju je negovao, bio je poseban. Nimalo nije bio glumac opšte prakse. Specifičan, osoben, znao je da pročita ulogu na svoj način i da je sobom obeleži – sa tugom je rekla Ognjenovićeva.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je imao status prvaka drame.

U matičnom pozorištu i na scenama drugih teatara odigrao je brojne uloge u klasičnim komadima i delima savremenih pisaca.

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Na filmu je debitovao još kao student u „Danima od snova“ (1980) Vlatka Gilića, a iste godine odigrao je i ulogu u „Splavu meduze“ Karpa Godine.

Simpatije najšire televizijske publike stekao je krajem osamdesetih godina kao Saša Popadić u seriji „Bolji život“.

Takođe, i ulogama u serijama „Sivi dom“, „Gore dole“, „Naša mala redakcija“, „Lisice“, „Najbolje godine“, „Crni Gruja“, „Ljubav, navika, panika“, „Agencija za SiS“, „Vratiće se rode“, „Miris kiše na Balkanu“, „Sinđelići“, „Žigosani u reketu“, „Ujka novi horizonti“…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar