Goran Marković i Boris Komnenić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/E-Stock

Odlazi sada, kada je ulazio u najbolje godine i mogao da napravi još toliko toga. Takva je sudbina glumca, ponekad stvarno nepravedna, prva je reakcija reditelja Gorana Markovića na vest o smrti Borisa Komnenića.

– Boris Komnenić je jedan od najduhovitijih glumaca koje sam sreo. Uz to bio je neobično skroman, takoreći povučen, nikada nije pravio kapital od svojih glumačkih bravura – priča Goran Marković za naš sajt.

Reditelj, dramski pisac i profesor FDU sarađivao je više puta sa Borisom Komnenićem, a mnogima je u sećanju ostala urezana glumčeva uloga Saše Belopoljanskog, nezaposlenog arhitekte na pragu četrdesetih koji se „bori“ sa suprugom, mladom ljubavnicom, i silnim drugim problemima u Markovićevom filmu „Tajvanska kanasta“ iz 1985. godine, zbog čega naš sagovornik kaže:

– Po glumačkom stilu ne znam nikog sličnog njemu, ne samo ovde, nego uopšte!

Saradnju su nastavili i u novom milenijumu kada je Boris Komnenić zaigrao u neobičnom komadu Gorana Markovića, koji je i ekranizovan „Osma sednica ili život je san“.

– Odlazi sada, kada je ulazio u najbolje godine i mogao da napravi još toliko toga. Takva je sudbina glumca, ponekad stvarno nepravedna – kaže na kraju Goran Marković.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare