Foto: Ivan Ivanišević / Blitz CineStar / Promo

Kompanija "Sinestar" (CineStar) otvoriće 31. avgusta novi bioskop u tržnom centru "Ada Mol" sa sedam tehnički najsavremenijim dvorana za oko 1.000 posetilaca.

„Sinestar“ je najavio da će bioskop imati 4DX dvorane, „Royal Beds“ kožne ležajeve za dvoje, „VIP Relax“ sedišta sa stočićima sa bežičnim punjenjem za mobilne telefone, bar sa pogledom na Adu i dve igraonice za rođendanske proslave.

„Ljubitelje tehnologije obradovaće informacija da bioskop ima RGB laserske projektore najnovije generacije, fenomenalno ozvučenje JBL i Crown i vrhunsku 4DX dvoranu koja nudi neverovatno iskustvo unapređujući gledanje filma tako da gledalac praktično postaje deo filma. Ovaj sistem koristi 4DX pokretna sedišta koja su programirana da se pomeraju i vibriraju tokom 4DX projekcije u kombinaciji sa 15 specijalnih ambijentalnih efekata uključujući ljuljanje, pokrete napred/nazad, vibracije sedišta i naslona, golicanje, mehuriće, mirise, vodu, maglu, svetlo. Tu je i eXtreme sala, najveća sala u bioskopu, namenjena ljubiteljima adrenalina sa većim platnom, jačim zvukom, jačim doživljajem“, ističu iz „Sinestara“.

Foto: Ivan Ivanišević / Blitz CineStar / Promo

Bioskopi, zatvoreni sredinom marta zbog epidemije koronavirusa, svoja vrata publici otvaraju 1. septembra akcijom „Povratak u bioskope“, a „Sinestar“ najavljuje već od 31. avgusta odličan filmski program počev od dugo iščekivanog ostvarenja „Tenet“ Kristofera Nolana.

U prvoj nedelji publika će, kako navode, moći da pogleda premijerno nekoliko novih naslova: psihološki triler „Van kontrole“ (Unhinged) sa oskarovcem Raselom Kroom u glavnoj ulozi, i romantičnu muzičku priču „Još uvek verujem“ (I Still Believe).

Uslediće biografska drama „Tesla“ sa Itanom Hokom, „Grenland: Poslednje utočište“ sa Džerardom Batlerom, „After: posle sudara“ Rodžera Kumblea, a za najmlađe animirani filmovi „Snežana i sedam patuljaka“ i „Kapetan Sabljozubi i magični dijamant“.

U Srbiji je ovo četvrti „Sinestar“ bioskop – prethodno su otvoreni u Novom Sadu, Zrenjaninu i Pančevu.

Sa beogradskim bioskopom, „Sinestar“ u regionu (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija) sada poseduje 24 multipleksa, 148 bioskopskih dvorana sa preko 23.000 sedišta.

„Sinestar“ je obezbedio onlajn kupovinu ulaznica koje će biti dostupne direktno na „Sinestar“ veb stranici ili aplikaciji, a bioskopi će učestvovati u akciji „Povratk u bioskope“ 1. septembra.

U saopštenju se ističe da su „Sinestar“ bioskopi dezinfikovani i uspostavljeni su novi higijenski standardi za njihovo održavanje u skladu sa propisanim merama, dok su zaposleni upoznati sa zaštitnim procedurama i postupcima.

Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je „Blic-Sinestar“ (Blitz-CineStar) najboljim prikazivačem u Evropi u 2019. godini.

Nagrada „International Exhibitor of the Year“ uručena je „Blic-Sinestaru“ na kongresu „SineJurop“ (CineEurope) u Barseloni uz obrazloženje da je reč o kompaniji koja podiže lestvicu u industriji i ostvaruje kontinuiran rast.

Posebno su istakli da „Blic-Sinestar“ svojoj publici pruža najbolji mogući bioskopski doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, zbog čega je „postao jedan od vodećih i najbrže rastućih bisokopskih lanaca u regionu i Evropi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare