Foto: Promo/Indirekt festival

Nakon pauze nastale zbog pandemije, Indirekt Showcase Festival održaće se sedmi put u Beogradu sredinom novembra. Mesto dešavanja je Dom omladine Beograda.

Na Indirektu ove godine nastupiće 18 muzičkih imena različitog nivoa iskustva, kojima je zajedničko to što imaju aktuelno novo ostvarenje koje treba predstaviti publici i ljudima iz
muzičke industrije.

Učesnici Indirekta ove jeseni su Kukla (SLO), Presing (SRB), Nemanja (HRV), 21. vek (MAK), Gazorpazorp (SRB), Trobecove krušne peći (HRV), Koala voice (SLO), Klotljudi (SRB), Žen (HRV), Balans (SLO), Lenhart Tapes Orchestra (SRB), Klinika Denisa Kataneca (HRV), Ana Avramov (SRB), Neprijatno mi je (SRB), Radnik (SRB), YusYus (SRB), Yan Dusk & Hari Kvoter (SRB) i Azza Kapale (SRB).

Indirekt je prvi showcase festival u Srbiji i jedan od prvih na Balkanu. Showcase festival je događaj koji, pored toga što omogućava susret publike sa živim nastupima stvaralaca muzike, ujedno pruža priliku samim autorima i ostalim poslenicima muzičke scene da se sretnu, razmene iskustva i uspostave nove vidove saradnje. Još jedna specifičnost Showcase festivala je njegov edukativni, konferencijski deo, koji učesnicima i posetiocima pruža priliku da steknu važna nova znanja iz muzičke i književne struke.

PROČITAJTE JOŠ:

Književni deo Indirekta predstaviće aktuelnu scenu slem poezije okupljenu oko izdavačkih kuća Enklava, Knjigabajt i Ammonite. Svojevrsna književna zvezda ovogodišnjeg Indirekta biće ruski pesnik i rok muzičar Kiril Medvedev, koji će održati promociju svoje prve zbirke pesama prevedene na srpski, koju objavljuje Ammonite – Sve je loše. Kiril Medvedev dobitnik je prestižne ruske književne nagrade Andrej Bel i lider rok grupe Arkadij Koc.

Foto: Promo/Indirekt festival

Beogradsko izdanje festivala Indirekt stvorila je i realizuje nezavisna izdavačka kuća Ammonite Records/Ammonite Books, a najzaslužniji za nastanak i utemeljenje ove manifestacije, osnivač i urednik ove izdavačke kuće, Dejan Bošković, preminuo je početkom ove godine. Ammonite i prijatelji nastavili su s radom i u Dejanovu čast priredili su novo izdanje festivala Indirekt, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, te organizacija Sokoj i OFPS, koji su finansijski pomogli realizaciju ovogodišnjeg festivala.

Festival Indirekt nastao je 2012 u istarskom gradiću Umag kao smotra regionalne nezavisne muzičke scene. Beogradsko izdanje ovog festivala osnovano je 2015. kao nastavak i dodatna epizoda, da bi se svake godine sve više osamostaljivalo i sticalo sopstveni karakter. Ove godine prvi put se Indirekt održava samo u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar