The King’s Man: Početak", "The tragedy of Macbeth", "Ray Donovan - Movie" i "Peacemaker
Foto:Supplied by LMK / Landmark / Profimedia/Showtime / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/Supplied by LMK / Landmark / Profimedia/HBO Max / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Januar je od prvog dana kada je izašao film "The lost daughter" Megi Džilenhol počeo vrlo atraktivno i najavio da će to biti mesec velikih naslova na striming servisima poput "Povratka u Hogvorts" povodom 20. rođendana Harija Potera, zatim druge sezone serije "Euforija", a samo danas i sutra na velike i male ekrane stiže čak sedam novih ostvarenja.

The King’s Man: Početak (13. januar)

Na velikom platnu bioskopa širom Srbije od danas publika može pogledati priču o poreklu i nastanku Kingsman tajne organizacije u filmu „The King’s Man: Početak“. Akcija, zabava, britanski humor, „otkačeni“ Raspućin i Branka Katić su dovoljni razlozi da se film pogleda. Jedan čovek i njegov pomoćnik su u trci s vremenom kako bi zaustavili najopasnije zločince u istoriji koji prete da unište živote miliona ljudi. Rejf Fajns, Danijel Brul, Ris Ifans i Branka Katić su samo neka od zvučnih imena plejade glumaca koja ima zapažene uloge u filmu koji nas vraća u period Prvog svetskog rata i govori o nastanku prve tajne špijunske organizacije.

Wolf like me (13. januar)

Od producenata „Big Little Lies“ i „Nine Perfect Strangers“ stiže serija o Meri i Geriju koji su u svoju vezu uneli i burnu prošlost. Geri je emocionalna „olupina“ i bori se da obezbedi život svojoj ćerki nakon smrti žene, a Meri ima tajnu koju ne može da podeli ni sa kim. Univerzum je ovo dvoje ljudi spojio s razlogom… Uloge: Isla Fisher, Josh Gad, Emma Lung, Madeleine Wilson …

Peacemaker (13. januar)

Nakon uspešnog filma „The Suicide Squad“ Džejms Gan je režirao novu seriju zasnovanu na DC likovima koja stiže na HBO. U pitanju je spin-off u čijem je fokusu Kristofer Smit Peacemaker (Džon Sina). Iako se pri kraju filma činilo da je Peacemaker nastradao, u završnim scenama otkriveno je da je ipak preživio te da Amanda Valer (Viola Davis) planira još da ga „koristi“. Serija se neće baviti isključivo njegovom pričom, već i ekipom oko njega koja želi svet da učini sigurnijim mestom, čak i ako ponekad sami prouzrokuju određenu štetu čineći to.

Džon Sina reprizira svoju ulogu Kristofera Smita / Mirotvorca iz filma, a takođe glume Stiv Ejdži, Danijel Bruks, Robert Patirk, Dženifer Holand, Kris Konrad i Čakvudi Ajvudži.  Serija će istraživati poreklo Kristofera Smita / Mirotvorca.

The tragedy of Macbeth (14. januar)

Vizuelno zapanjujuća, hrabra, zapravo neustrašiva adaptacija dramskog remek-dela; fantastično mračna i uvrnuta, čak uznemirujuća tragedija sa neponovljivim Denzelom Vošingtonom. Ovo su samo neki izvodi iz kritika prvog samostalnog filma koji je potpisao kultni američki sineasta Džoel Koen.

Džoel se odlučio da, radeći sam prvi put posle gotovo četiri decenije, glavnu rolu poveri Afroamerikancu – Denzelu Vošingtonu i da ga uradi u crno-beloj tehnici. Novi film prvobitno je trebalo da debituje u bioskopima, ali je A24 prodao prava za emitovanje AppleTV+, pa će novi istorijski triler debitovati na strimingu.

Hotel Transylvania: Transformania (14. januar)

Četvrti deo čuvene sage „Hotel Transilvanija – Transformanija“ nastavlja svoj život na striming platformi Amazon prime. Priča prati kao i dosad grofa Drakulu, njegove sluge i zeta, običnog smrtnika. Nakon što je misteriozni izum Van Helsinga dospeo u ruke simpatičnog Drakulinog zeta Džonija, usledila je katastrofa! Drakula i njegovi prijatelji pretvorili su se u ljude, dok se Džoni pretvorio u – čudovište!

The house (14. januar)

Kroz različite epohe, siromašna porodica, uznemireni programer i gazdarica postaju vezani za istu misterioznu kuću u ovoj animiranoj mračnoj komediji koja dolazi na Netflix 14. januara.

Ray Donovan – Movie (14. januar)

Mreža Šoutajm predstavila je planove za dugoočekivani film „Rej Donovan“, znasnovan na popularnoj seriji koja se na toj televiziji emitovala sedam sezona. Film će biti direktni nastavak 7. sezone, kada je Rej (Liv Šrajber) krenuo u potragu za ocem, kako bi ga sprečio da napravi još više štete, a otkriće i njegovo poreklo. Ostvarenje stiže nakon iznenadnog otkazivanja osme sezone, koje je šokiralo čak i samog producenta Dejvida Holandera. Sada on konačno ima priliku da se adekvatno oprosti od omiljenog lika mnogih gledalaca.

„Rej Donovan“ prikazivan je između 2013. i 2020. godine i govori o plaćeniku koji zataškava nedela poznatih ličnosti i čini da njhovi problemi nestanu po svaku cenu. Paralelno je serija pratila njegove porodične probleme i složene odnose sa ocem i suprugom.

Bonus video: Anđela Jovanović „Nečista krv“ na Netflixu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar