Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zbog nove odluke Vlade Srbije koja od sutra stupa na snagu bioskopi iz lanca “Sinepleks” zatvaraju svoja vrata za publiku radnim danima, kaže za Nova.rs Aleksandra Garić, portparol ovog bioskopskog lanca. Iz "Megakom filma" poručuju da će radnim danima imati samo jednu projekciju.

– Mi ćemo od sutra prestati da radimo radnim danima, jer je za nas neodrživo i potpuno neisplativo da nam se ograničava radno vreme do 18 časova. Dok god su ove nove restriktivne mere na snazi, bioskopi „Sinepleks“ će raditi samo vikendom i to u periodu od 11 do 18 časova, što je takođe za naše poslovanje pogubno i ekonomski neodrživo. U realnosti u kojoj živimo poseta je ionako mala, a vikend ostavljamo samo da ne bismo potpuno zatvorili vrata – objašnjava Garićeva za naš portal.

Portparolka „Sinepleksa“ ističe da su se na takav korak odlučili zbog toga što je najnovija mera Vlade Srbije ograničena, odnosno oročena na deset dana.

– Možda je ovo trenutak da svi bioskopi ponovo stanu sa radom na jedan period. Očigledno je da je ova mera usmerena na to da ljudi nigde ne izlaze, odnosno da sede kod kuće – smatra naša sagovornica.

Dopuna uredbe Vlade Srbije kojom se od sutra ponovo ograničava rad svih objekata do 18 sati, desila se, kako objašnjava Igor Stanković, direktor „Megakom filma“ u čijem vlasništvu je Kombank dvorana, bez podrobnije analize.

– Svi mi smo mislili da se ta dopuna neće odnositi na nas. Vrlo smo iznenađeni tom dopunom, koja je stigla sinoć, jer bioskop nije mesto masovnog okupljanja. No, moramo da ispoštujemo odluku koliko god da nam se ona ne sviđa, niti je u skladu sa našim očekivanjima – kaže Stanković.

Kombank dvorana/Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Međutim, on polaže nadu u jutrošnje saopštenje Ministarstva kulture, odnosno apel koji je Maja Gojković uputila Kriznom štabu sa zahtevom da kulturne institucije ne budu od sutra obuhvaćene novim merama.

– I nadam se da će zahtev Ministarstva kulture biti uvažen. U slučaju da se to ne desi, što se nas tiče, ispoštovaćemo novu dopunu. Ponovo ćemo, samo nedelju dana nakon poslednje odluke, prilagoditi bioskopsko poslovanje i repertoar novoj meri. Tako ćemo najverovatnije od sutra, tokom radne nedelje, održavati samo jednu filmsku projekciju dnevno, dok ćemo gledati da vikendom imamo više filmskih termina – objašnjava Igor Stanković.

Međutim, to što je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković zatražila da kulturne institucije budu izuzete iz novih mera jer te „ustanove i programi koji se u njima održavaju nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije“, ništa ne znači za „Sinepleks“. I u slučaju da bude razumevanja za zahtev Maje Gojković, to se ne odnosi na ovaj bioskopski lanac.

– Ukoliko se napravi izuzetak, nama to ništa ne znači, s obzirom da se bioskopi „Sinepleks“ nalaze u tržnim centrima, kojima je novom odlukom Vlade Srbije ograničeno radno vreme do 18 časova – kaže na kraju Aleksandra Garić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare