Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Narodno pozorište u Beogradu prva je ustanova kulture kod nas koja je uspostavila saradnju sa Evropskim romskim institutom za umetnost i kulturu Srbija (ERIAC Srbija), potpisavši Protokol o dugoročnoj saradnji sa tom organizacijom, saopšteno je iz nacionalnog teatra.

Upravnica narodnog pozorišta Ivana Vujić Кominac i Almir Huseini, zakonski zastupnik Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu Srbija, kako je navedeno, potpisali su Protokol u cilju proširenja i unapređenja saradnje na osnovu zajedničkih interesa s dubokim uverenjem da će na osnovu njega biti omogućeni najbolji mogući uslovi za umetnički rad.

ERIAC Srbija, Evropski romski institut za umetnost i kulturu Srbija, Narodno pozorište
ERIAC Srbija, Evropski romski institut za umetnost i kulturu Srbija, Narodno pozorište, kombo. Foto: Promo

„Učesnici Protokola saglasni su u nameri da u okviru svojih mogućnosti ostvare zajedničku saradnju tako što će Narodno pozorište animirati romsku populaciju za umetnički rad i kao aktivnu publiku pozorišta, a ERIAC će uključiti Narodno pozorište u projekte koje smatra prikladnim i važnim“, ističe se u saopštenju.

U okviru Sporazuma, kako je istaknuto, postoji mogućnost uspostave i drugih oblika saradnje koji su od zajedničkog interesa, naglašeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar