Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

"Čudo u Šarganu" napravilo je čudesno veče u Beogradu. Komad, koji je napisao Ljubomir Simović, u režiji Jagoša Markovića, premijerno je izveden u Jugoslovenskom dramskom pozorištu uz ovacije i gromoglasni aplauz publike.

Impresivan glumački ansambl predvodila je Anita Mančić kao Ikonija, vlasnica kafane „Šargan“ u kojoj se okupljaju moralno posrnuli gosti a koje su na velikoj sceni „Ljuba Tadić“ oživeli Sanja Marković, Nenad Jezdić, Boris Isaković, Nebojša Dugalić, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Jovana Belović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Miloš Samolov, Aleksej Bjelogrlić i Slobodan Tešić.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Oduševljenoj publici, koja je nekoliko puta vraćala glumce na scenu, poklonio se i reditelj Jagoš Marković. Ovo je treća predstava koju je radio po tekstu Ljubomira Simovića nakon „Hasanaginice“ u nacionalnom teatru i „Putujućeg pozorišta Šopalović“ u JDP, i sve tri su na tekućim repertoarima.

Premijeri su prisustvovali Milena Marković, Branko Cvejić, Dragan Bjelogrlić, Petar Benčina, Stefan Arsenijević, Tihomir Stanić, Bora Dugić, Predrag Marković, Manojlo Vukotić, Muharem Bazdulj, Dragan Bujošević, Ivan Medenica, Božo Koprivica, Zlata Numanagić, Radmila Stanković, Gorica Mojović…

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Reprizna izvođenja su u nedelju 3, četvrtak 14. i u sredu 27. aprila.

Bonus video: Anita Mančić – Snaga uma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare