Milena Minja Bogavac, Foto: Zoran Lončarević

Milena Minja Bogavac biće smenjena sa mesta direktora Šabačkog pozorišta, a na to mesto predložen je Vladimir Vasilić, glumac i vlasnik firme za proizvodnju sapuna, saznaje portal Nova.rs.

Sednica Skupštine grada Šapca zakazana je za sutra pre podne, a među 39 tačaka dnevnog reda, prema pisanju „Glasa Podrinja“, najvažnije je glasanje o „novim kadrovskim rešenjima u ustanovama kulture“. „Predviđeno je da umesto dosadašnje direktorke Narodnog muzeja u Šapcu Nede Tonković bude imenovana Jovana Stojanac, diplomirani likovni umetnik iz Šapca. Promene su predviđene i na čelu Šabačkog pozorišta. Planirano je da Milenu Bogavac zameni Vladimir Vasilić, diplomirani glumac“, piše ovaj lokalni list.

Iz jedne od predstava Šabačkog pozorišta Foto: Printscreen/Youtube/Televizija Šabac

Novi čelnici dve ustanove kulture na ove funkcije, ako to izglasaju odbornici, biće imenovani na godinu dana, u statusu vršioca dužnosti.

Dramaturškinja Milena Minja Bogavac direktorka je Šabačkog pozorišta od jula 2018. godine i na to mesto bila je izabrana na konkursu. Diplomirala je na katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti, njeni tekstovi izvođeni su na scenama domaćih i evropskih pozorišta, a nagrađena je Sterijinom nagradom (za najbolji dramski tekst 2018. godine za dramu „Jami distrikt“), kao i priznanjima „Borislav Mihajlović Mihiz“ za dramsko stvaralaštvo i „Josip Kulundžić“ za izuzetan uspeh u oblasti pozorišta.

Vladimir Vasilić (39) diplomirao je glumu 2004. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Bore Draškovića, a od tada je igrao u TV filmu „Maska“ (2007) ulogu Bahovog ađutanta i u seriji „Miris kiše na Balkanu“ (2010) ulogu ustaškog agenta. Pored toga se, prema našim saznanjima, bavi i sinhronizovanjem crtanih filmova. Vasilić je šest godina bio u ansamblu Šabačkog pozorišta, a u fokus javnosti dospeo je 2015. godine kada je, kako su pisali mediji, „odlučio da ostavi daske koje život znači“ i posveti se proizvodnji glicerinskih sapuna preko svoje firme „Paun sapuni“.

„Našao sam vezu između primarne profesije i privatnog posla jer je igra važan deo, ja se igram, ali pravim i ozbiljan posao“, rekao je Vasilić tada, a preneo „Tanjug“.

Milena Minja Bogavac nije se oglašavala ovim povodom.

Na nedavnio održanim lokalnim izborima vlast u Šapcu preuzela je Srpska napredna stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare