Foto: Promo/Arhipelag

Roman Boška Krstića "Kaštel Beringer" objavljen je u izdanju Arhipelaga u proznoj ediciji Zlatno runo.

„Kaštel Beringer“ je uzbudljiv i zanosan roman u kome se nostalgično i iscrpno opisuje Bačka sa istorijom njenih mena, s njenim privatnim i javnim istorijama, kaštelima i salašima, rekama i gradovima. Krstićev roman je nesvakidašnja slika salašarskog carstva u kome se kroz istoriju živi i u koje se s velikim nadama neprestano dolazi. Samo središte tog sveta jeste kaštel Beringer u čijoj se pozadini nalazi Subotica, kaže se u saopštenju izdavača.

– Kaštel Beringer uistinu nastaje iz pitanja zašto su ga porušili, ne postavljajući pritom pitanje ko je kriv za njegovu sudbinu. On ispituje fundamente postojanja kaštela – kaže Janoš Banjai u pogovoru za roman Kaštel Beringer.

Boško Krstić (1947) je književnik, urednik i izdavač iz Subotice. Objavio je romane: Kaštel Beringer, Vodolija, Sagmajsterova istraga, Kvazimodo i Paranoja Barona Aldina;, kao i knjige eseja: Subotičke senke, Potraga za ulicom divljih kestenova, Legenda o čuvarima azura i Srebrni oksid. Počasni je član mađarske Akademije za književnost i umetnost „Sečenji“.

Bonus video: Srđa Anđelić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar