Foto:Promo

Ambsada Japana organizovaće od 1. do 3. februara u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke reviju japanskih filmova.

Kako je saopšteno iz ambasade publika će moći da vidi tri filma – „Stambena četvrt“, „Pravimo antikvitete“ i Memoari ubice“.

Film „Stambena četvrt“ iz 2013. priča je o devojci koja uči da postane medicinska sestra i koju iz sna budi čudan zvuk grebanja koji dopire iz susednog stana. Nakon što pronalazi starijeg komšiju mrtvog, šokirana je saznanjem da se u stambenoj četvrti u kojoj živi dešavaju i druge čudne pojave.

Ulaz za prvi film besplatan je, dok su ulaznice sa projekcije zakazane za petak i subotu 200 dinara.

„Pravimo antikvitete“ je film iz 2018. godine o trgovcu antikvitetima koji pronalazi šoljicu čaja najpoznatijeg japanskog majstora iz 16. veka.

On na brzinu obmanjuje vlasnika da mu je proda, ali se ispostavlja da je to domar, bivši grnčar koga je prevario procenitelj, sa kojim i trgovac ima loše iskustvo. Njih dvojica odlučuju da se udruže u zajedničkoj borbi…

Treći film, „Memoari ubice’ a koji će biti prikazan u subotu priča priču o slučajevima serijskog ubice koji su zastareli, i ubici koji se 22 godine kasnije, sam senzacionalno pojavljuje na konferenciji za štampu kako bi najavio izlazak memoara o počinjenim ubistvima.

Zaplet počinje jer niko ne razaznaje šta mu je prava namera.

Na programu ovogodišnje revije japanskih filmova u Muzeju u Kosovskoj 11 su tri filma koja su obezbeđena i titlovana na srpski jezik zahvaljući saradnji sa Japanskom fondacijom.

Prikazivanje filmova počinje u 20 časova.

Bonus video: U Skoplju nagrađen film o Darku Pančevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar