Željko Tanasković i Miša Relić Foto:Antonio Ahel/ATAImages/Z. Milutinovic

U tom "kršu i smrdljivom klubu" u proteklih 14 godina, nastupali su Gregor Porter, Snarki Papi, Inkognito, Huverfonik, Brend nju hevis, Ričard Bona, Endži Stoun, Kezaja Džons, Mario Biondi, Nikola Konte, Duško Gojković, kaže Miša Relić, vlasnik Bitef art kafea.

Prošle subote, 22. aprila u Bitef art kafe na Kalemegdanu upalo je šest nepoznatih osoba, koje su nasilno pokušale da izbace opremu i pokretnu imovinu ovog kluba iz lokala, čime je Letnja scena, kako su naveli iz ovog kluba, ponovo bila žrtva nasilničkog čina Odbojkaškog kluba Partizan i Željka Tanaskovića, počasnog predsednika OK Partizan. „Prozvani“ Tanasković je tu pokretnu imovinu Bitef art kafea za Nova.rs nazvao kršom, koji ometa sportiste u trenažnom procesu.

– Od tog krša naši sportisti ne mogu da dođu do svlačionica. Nisu reagovali na naš dopis, nisu to uradili ono što smo ih zamolili, i zato smo mi 22. aprila sami organizovali svoj prevoz kako bi te njihove stvari, koje, ponavljam, oni nazivaju pokretnom imovinom, a mi kršom, prebacili na sigurno, u magacin u koji bi oni mogli da dođu i uzmu te svoje stvari – objasnio je za Nova.rs Željko Tanasković, dodavši da je prostor na Kalemegdanu mesto za sportsku priču.

– Nemamo ništa protiv kulturnog uzdizanja publike od devet uveče do kasnih noćnih sati, ali znate kada ujutru dođu naši sportisti na treninge, sve smrdi na alkohol. Sportisti neće dozvoliti da se na našem prostoru održavaju pijanke. Neka to rade negde drugde – poručio je Tanasković.

Vlasnik Bitef art kafea Miša Relić ističe da je neistina da nisu reagovali na dopis OK Partizan o „zahtevu o iseljenju“:

– Vrlo smo jasno reagovali i odgovorili da nećemo i ne želimo da se iselimo iz predmetnog prostora, jer imamo ugovor o korišćenju do 21. aprila 2026. dogovoren sa Željkom Tanaskovićem, a potpisan od strane, u tom trenutku zastupnika OK Partzan Predraga Golijanina i bilo kakav pokušaj nasilnog iseljenja podleže pravnim posledicama. To će tako i biti – odsečan je Relić, koji odbacuje optužbe za krš, dodajuću da su na kraju sezone, prošlog oktobra sve ostavili u urednom stanju, spakovano i upakovano u foliju:

Ostavljeno stanje Foto: Privatna arhiva Bitef art kafe

– Mi ne koristimo butan boce, roštilj, aparat za šećernu vunu, naš sponzor nije kockarnica sa slike i naši kelneri ne igraju tenis i ne rade u teniskm patikama. Dakle, sav trenutni „krš“ nema nikakve veze sa klubom Letnji BitefArtCafe i Tanasković to zna, samo pokušava da nas ocrni, što mu ne uspeva.

Relić podseća da su u tom, kako Tanasković karakteriše, „kršu i smrdljivom klubu“ u proteklih 14 godina, nastupali Gregor Porter, Snarki Papi, Inkognito, Huverfonik, Brend nju hevis, Ričard Bona, Endži Stoun, Kezaja Džons, Mario Biondi, Nikola Konte, Duško Gojković…

Ostavljeno stanje Foto: Privatna arhiva

Takođe, i neke od najvećih zvezda regionalne muzičke scene, kao što su Džiboni, Masimo Savić, Nina Badrić, Vasil Hadžimanov, Darko Rundek, Damir Urban, Matija Dedić… Mnogi od njih su nastupali po nekoliko puta:

Zatečeno stanje Foto: Privatna arhiva

– Tanasković to naravno ne zna, nije to njegov fazon i to je u redu, a i u klubu ga do Kovida nije bilo. Verovatno je zaboravio i da sam, kako mi je preneto, za njegove prijatelje, obezbedio ulaznice za koncert Masima Savića u septembru 2020. godine? Zašto je slao prijatelje u krš i lom? Ovo je sramotna izjava Tanaskovića! Nažalost, Masimo Savić više nije sa nama, inače bi mu on odavno odgovorio umesto mene. Gosti na tim koncertima su bile brojne javne ličnosti koje su nam uostalom i stalni gosti. Većina njih je već podržala BitefArtCafe na društvenim mrežama, a po potrebi će biti sa nama kada se budemo vraćali u klub. A tih svlačionica, u koje od sopstvenog krša njegovi igrači kao ne mogu da uđu, ne bi ni bilo bez kluba BitefArtCafe. Ali Tanasković ni to naravno ne zna – naglašava Miša Relić i na kraju ističe da se samo u jednoj stvari slaže s počasnim predsednikom OK Partizan – da advokati i sud treba da reše ovaj problem, zbog čega mu nije jasno zašto je pokušao da iznese naše pokretne stvari iz kluba?

Bonus video: Afera Bitef art kafe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar