U Bitef art kafe upalo je u subotu, 22. aprila šest nepoznatih osoba, koje su nasilno pokušale da izbace opremu i pokretnu imovinu BitefArtCafe iz lokala, saopštili su iz ovog kluba.

Bitef art kafe je, kako preciziraju u saopštenju, ponovo bio žrtva nasilničkog čina Odbojkaškog kluba Partizan.

Foto: BitefArtCafe

Naime, 22. aprila šest nepoznatih osoba, koje su angažovane od strane OK Partizan, pokušale su da nasilno izbace opremu i pokretnu imovinu kluba Bitef art kafea iz lokala, „uprkos postojećem ugovoru i tužbi koja je podneta sudu za zabranu daljeg smetanja poseda“, ali kako navode iz ovog kluba stigla je policija i sprečila da se iznese veći deo opreme.

„Nakon odluke dežurnog tužioca da se obustavi svaka dalja akcija po ovom pitanju, lica angažovana od strane OK Partizan odvezla su u nepoznatom pravcu deo barskih stolova i stolica koji su vlasništvo kluba, ali je većina pokretnih stvari i dalje u klubu“, dodaju iz Bitef art kafea.

Podsećaju da je još 8. aprila nekoliko osoba takođe upalo u prostor Letnje scene kluba ovog kluba na Kalemegdanu, iako imaju Ugovor o korišćenju tog prostora do 21. aprila 2026. godine. 

– S obzirom na to da smo u sporu sa OK Partizan oko predmetnog lokala, odmah smo pozvali našeg advokata i kolegu fotografa kako bismo zabeležili šta se tačno dešava. Međutim, u putu do Letnje scene BitefArtCafe kluba, javljeno nam je da se ispred ulaza nalazi i kombi, u koji se pakuje naša pokretna imovina koja se nalazi u prostorijama kluba. Odmah smo pozvali policiju, koja je brzo došla do lokala i zaustavila pokušaj otuđivanja naše imovine. Patrola je sa lica mesta pozvala dežurnog tužioca, koja je donela odluku da se obustavi svako dalje iznošenje imovine i da se konstatuje i zapiše zatečeno stanje – izjavio je vlasnik Bitef art kafea Miša Relić, dodavši da im i pored važećeg Ugovora „nije dozvoljeno da uđu u lokal i izvrše dodatni popis“.

Foto: BitefArtCafe

– Prema onome što smo zatekli u kombiju i ispred njega, iz kluba je iznešeno i u nepoznatom pravcu odneto – 17 barskih stolova i 18 stolica. U klubu je ostala velika količina pokretne i nepokretne imovine kluba BitefArtCafe.

Foto: BitefArtCafe

Kad je iste večeri, kako tvrdi Relić, na lice mesta došao i počasni predsednik OK Partizan Željko Tanasković, vlasniku Bitef art kafea pred prisutnim policajcima obratio se rečima:

– Znam šta planiraš, dovešću ti navijače.

Iz Bitef art kafea poručuju da veruju da će nadležni organi reagovati u skladu sa zakonom kako bi OK Partizan vratio imovinu, iznetu 22. aprila nazad u prostor kluba, kao i da će krivično goniti lica koja su bez njihove dozvole iznele pokretnu imovinu iz lokala na Kalemegdanu, i tvrde da iza svega stoje nejasni motivi Željka Tanaskovića.

Bonus video: Afera Bitef art kafe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar