Željko Tanasković i Miša Relić Foto:Antonio Ahel/ATAImages/BitefArtCafe

U Bitef art kafe upalo je 22. aprila šest nepoznatih osoba, koje su nasilno pokušale da izbace opremu i pokretnu imovinu ovog kluba iz lokala, pa je tako Letnja scena ponovo bila žrtva nasilničkog čina Odbojkaškog kluba Partizan, saopštili su iz Bitef art kafea.

Optužili su čelnike OK Partizan da su pokušali da izbace opremu i pokretnu imovinu „uprkos postojećem ugovoru i tužbi koja je podneta sudu za zabranu daljeg smetanja poseda“, međutim te večeri je stigla policija i sprečila da se iznese veći deo opreme. Nakon odluke dežurnog tužioca da se obustavi svaka dalja akcija po ovom pitanju, „lica angažovana od strane OK Partizan odvezla su u nepoznatom pravcu deo barskih stolova i stolica koji su vlasništvo kluba, ali je većina pokretnih stvari i dalje u klubu“, precizirali su čelnici Bitef art kafea, tvrdeći da iza svega stoje nejasni motivi Željka Tanaskovića, počasnog predsednika OK Partizan.

– Mi smo poslali dopis Bitef art kafeu da skloni ono što oni nazivaju pokretnom imovinom, a mi kršom, jer ometa naše sportiste u trenažnom procesu. Od tog krša naši sportisti ne mogu da dođu do svlačionica. Nisu reagovali na naš dopis, nisu to uradili ono što smo ih zamolili, i zato smo mi 22. aprila sami organizovali svoj prevoz kako bi te njihove stvari, koje, ponavljam, oni nazivaju pokretnom imovinom, a mi kršom, prebacili na sigurno, u magacin u koji bi oni mogli da dođu i uzmu te svoje stvari – objašnjava za Nova.rs Željko Tanasković.

Počasni predsednik OK Partizan ponavlja da su se na takav potez odlučili zato što čitav taj prostor svako jutro zatiču u jako lošem stanju, a pride je sve, kako naglašava, nebezbedno.

Željko Tanasković; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

– I čim smo krenuli da odnosimo stvari Relić je odmah pozvao policiju, i to komunalnu miliciju zaduženu za remećenje javnog reda i mira. Oni su, nakon izlaska na teren, poručili da pravnim putem preko advokata, treba da se reši šta je gde.

I dok je u saopštenju Bitef art kafea Miša Relić optužio počasnog predsednika OK Partizan da mu se te večeri, kad je došao na lice mesta, pred prisutnim policajcima obratio rečima: „Znam šta planiraš, dovešću ti navijače“, Željko Tanasković odbacuje te navode:

Miša Relić BitefArtCafe Foto:Promo/BitefArtCafe

– Ja sam pozvao Mišu Relića da uđe u sam prostor i vidi šta tu sve ima od njegove imovine, a on nije ni znao šta ima. Rekao mi je prvi da će dovesti tu nekoga, na šta sam uzvratio da ćemo onda doći i mi sportisti, da imamo 800 dece, navijače… Dakle, nisam pretio.

Lokacija na kojoj se nalazi Letnja scena Bitef art kafea na Kalemegdanu nije, po sudu Tanaskovića, odgovarajuća za provod:

– Ovo je mesto za sportsku priču. Nemamo ništa protiv kulturnog uzdizanja publike od devet uveče do kasnih noćnih sati, ali znate kada ujutru dođu naši sportisti na treninge, sve smrdi na alkohol. Ja sam mu te večeri samo rekao da znam koje su mu namere i da nema potrebe da to radi, da pusti da advokati rade svoj posao. Sportisti neće dozvoliti da se na našem prostoru održavaju pijanke. Neka to rade negde drugde – odsečan je Željko Tanasković.

Bonus video: Afera Bitef art kafe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare