Foto: Žarko Andrejić/Promo

Turneju na kojoj će predstaviti projekat "Beyond Quantum Music" LP Duo započeće danas koncertom u okviru novosadskog Kaleidoskopa kulture u Distriktu, nakon čega slede nastupi na festivalu Ars Electronica u Lincu 9. septembra, Splitu deset dana kasnije, i u Beogradu 3. oktobra.

LP Duo će večeras u okviru Kaleidoskopa kulture premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije koje su nastale u okviru umetničko-naučnog projekta „Beyond Quantum Music“ tokom rezidencijalnog boravka na Tehničkom univerzitetu u holandskom Delftu.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović su imali priliku da sarađuju sa najistaknutijim kvantnim fizičarima i mirkobiolozima iz celog sveta, uključujući i naučnike sa univerziteta u Oksfordu i Kopenhagenu. Zvuke kvantnih kompjutera i pomeranja atoma publika će biti u prilici da čuje uz već prepoznatljivi muzički jezik koji će LP Duo izvesti na inovativnim instrumentima – hibridnim klavirima Duality. Projekat „Beyond Quantum Music“ nastavak je pionirskog evropskog projekta „Quantum Music“, koji je započet još 2015. godine s idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara, kvantnih fizičara i elektroinženjera.

Nakon večerašnjeg koncerta u Novom Sadu, LP Duo će projekat predstaviti i na čuvenom festivalu u Lincu Ars Elektronica, svirkama u Beogradu i Holandiji.

Pored projekta „Beyond Quantum Music“, LP Duo su nedavno objavili i novi album „Dead Sea“ u izdanju Universal Music. Nakon albuma „Duality“ iz 2019. i spajanja naizgled nespojivih svetova, „Dead Sea“ je audiovizuelno izdanje jer kompoziciju prati i filmski video sadržaj koji dočarava naraciju albuma.

– Putnici pokušavaju da se vrate u tačku polaska, ali shvataju da je to nemoguće jer ih je samo putovanje već promenilo – reči su Sonje Lončar i Andrije Pavlovića o albumu „Dead Sea“.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar