Foto:Promo

Psihomodo Pop, Partibrejkers, Ničim izazvan, Kolja, Dr Nele Karajlić, Brkovi nastupiće 3. i 4. septembra na stadionu FK Remont u Čačku u okviru rok festivala "Priča", saopštili su organizatori.

„Karte možete kupiti na biletarnici Doma kulture Čačak, Srpskom pabu i Kancelariji za mlade. Od 21. avgusta su dostupne i online preko Gigs Tix-a. Za više informacija pišite nam na [email protected].“, poručuju organizatori.

Kako je nastala „Priča“

„Bila nam je želja i cilj da napravimo pravi urbani rok festival, koji grad Čačak zaslužuje. Grad Čačak zaslužuje takvu vrstu festivala zato što je on zajedno sa dva komšijska grada Kraljevom i Kragujevcom kolevka rokenrola, te šumadijskog rokenrola, to jest balkanskog rokenrola. Svi koji imaju zamerku, ili misle da je ovo zlonamerna konstatacija, ali greše. Pre devet godina stvorili su se uslovi da se u Ulici Braće Glišića ispred Srpskog Paba i napravi festival Priča. To je bilo predivno druženje sa osam bendova, 6 sati rokenrola i 2500 ljudi na ulici“, ističu.

Slučajni gost te 2012. godine je bio Dragan Albić – Biska i njegov drug od detinjstva Radomir Mihajlović – Točak (njegovo gitarsko veličanstvo). Ponet energijom, spontanošću, druženjem, u svom rodnom gradu RMT je izrazio želju da se u jednom momentu popne na binu i odsvira Bisku 2, ali je imao takođe i zahtev da predstavi Bisku 1, a to je Dragan Albić – Biska, objašnjavaju.

„Taj momenat i njegovih par pozdravnih reči narodu, koji je bio u šoku u tom momentu, je rezultirao da smo ‘Priču’ broj 1 prekrstili na nultu priču (Točak je tako krstio). Takođe je najavio da će za sledeću priču ako Bog da, tu svirati sa svojim bendom. Reakcija te izjave se brzinom svetlosti proširila svim medijima i nakon tri dana se ponovo sastavila grupa SMAK i zakazan je koncert decenije za 29. decembar 2012. godine, u originalnom sastavu posle ukupno 21. godine“, objavljeno je na sajtu organizatora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar