Irena Mišović poklonila se publici nakon projekcije filma "Ne igraj na Engleze" na Filmskim suretima u Nišu. Foto:promo Vanja Keser

Nekadašnja manekenka i televizijska autorka Irena Mišović se prvi put našla u filmskoj ulozi, koja nije velika ali je veoma upečatljiva. Ona se predstavila na Filmskim susretima u Nišu rolom u ostvarenju Slobodana Pešića "Ne igraj na Engleze".

– Za to je kriv Sloba, kojeg sam upoznala u inostranstvu još dok sam bila u jeku manekenstva. I on je rekao kada bude neki scenario da bih mogla da igram nešto. I to od tada traje da on od mene želi da napravi filmsku glumicu – rekla je Irena Mišović.

Dugo najavljivana svetska premijera komedije „Ne igraj na Engleze“ reditelja Slobodana Pešića nastala po istoimenoj popularnoj predstavi Vladimira Đurđevića. Zaplet u kojoj su glavni junaci dugogodišnji prijatelji Bule, Piksi i Paun, koji imaju zajedničku strast – klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovog puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac… Samo jedan rezultat će zauvek promeniti njihove živote i staviti na „kocku“ njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.

Niškom tvrđavom se sinoć čuo smeh a publici su se pored Irene Mišović poklonili reditelj Slobodan Pešić i glumci Nina Ranđelović, Đorđe Kreća i Ivan Tomić. Video porukom publiku su pozdravili Danijel Sič i Marko Živić, koji su trenutno sa predstavom van zemlje.

Danijel Sić i Marko Živić, Ekila filma „Ne igraj na Engleze“, Filmski susreti Niš Foto:promo Vanja Keser

– Mnogo volim komedije, živimo u svetu koji nije sladak, i potreban nam je ventil. Pogledala sam scenario koji je fenomenalan i, po meni, ovo je prava dobra evropska komedija, nije kao holivudske koje meni nisu interesantne jer su predvidive. I ta moja ulogica Lepe Kate dopala mi se, iako je trebalo da uradim nešto što ne znam, kao što je da promenim gume na autu. I pitala sam kako zamišlja da to uradim, i kako ću da izvučem muškaraču u sebi, ali eto. Mnogo je iznenađenja u filmu, kao što je uloga Frane Lasića, nešto sasvim drugačije. Ovaj film će tek imati život sa publikom, to je najvažnije – dodala je Mišović.

Irena Mišović poklonila se publici nakon projekcije filma „Ne igraj na Engleze“ na Filmskim suretima u Nišu. Foto:promo Vanja Keser

Ivan Tomić, koji je proglašen za glumca treće večeri festivala, kaže za Nova.rs da je ekipa filma srećna što je imala premijeru na jednom tako značajnom srpskom festivalu.

– Gledao sam „Tomu“ i „Nečistu krv“, to su ozbiljni filmovi, a naš je drugačiji od svih. Činilo mi se da naša urbana priča o trojici sredovečnih muškaraca koji se klade na Premijer ligu a, u stvari, kockaju se svojim životima, možda biti preveliki šok nakon nakon ovih prethodnih koji su prikazani, ali publika ga je dobro prihvatila. Nisam sedeo u izdvojenom delu, nego baš među gledaocima da bih video i čuo rekacije. I pratili su film na način kakav smo priželjkivali, kao što je bilo sa predstavom – priča nam Ivan Tomić.

Ivan Tomić Foto:promo Vanja Keser

Dodaje da su film radili pod malo čudnim uslovima, jer nisu imali pomoć centara koji podržavaju domaći film.

– Cela ideja je nastala iz odnosa koji smo tokom igranja imali sa publikom sa predstavom „Ne igraj na Engleze“ a izveli smo je trista puta i uvek je bila puna sala, ne samo u Srbiji, nego od Kanade preko regiona do Australije. Tada smo shvatili da imamo nekakvu hemiju sa publikom, i razmišljali smo o tome, Marko Živić, Danijel Sič i ja, kako da to prenesemo na veliko platno ili da bude serija, činilo nam se da je vredno pažnje. I krenuli smo u akciju, od nule. I sve kao krene, pa stane, izjalovi se, nije lako snimiti ovde film, posebno nezavisnoj ekipi koja nije u uobičajenim filmskim tokovima. A otežavajući uslov je bio, kako se uspostavilo, što smo jedino želeli da nas trojica igramo te uloge kao i u predstavi. Imali smo sreće što se pojavio Slobodan Pešić i sa piscem komada Vladimirom Đurđevićem radio na scenariju i krenuli smo da stvaramo film.

Proces je, kako kaže, dugo trajao, i film su snimili tačno pre dve godine.

– I, eto, danas smo u društvu u najboljih ostavrenja i glumaca u Srbiji, na Filmskim susretima u Nišu – zaključio je Tomić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar