Foto: Profimedia

Najmanje dve nehotične pucnjave dogodile su se na snimanju filma "Rđa" nekoliko dana pre stravične nesreće, u kojoj je Alek Boldvin u toku seta usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins, navode tri nekadašnja člana filmske ekipe.

Bivši članovi ekipe kažu da se neplanirana pucnjava dogodila 16. oktobra, i optužuju supervizora zbog bezbednosne situacije na setu, koji se snima u predgrađu Santa Fea, piše Njujork tajms.

Kako kažu, oni su, uz još nekoliko drugih radnika, otkaz dali nekoliko sati pre fatalne pucnjave, zbog neplaćenog rada i uslova u kojima se odvijala produkcija. Tražili da ostanu anonimni zbog straha da to može da utiče na budući angažman u filmskoj industriji.

Oružar Lari Zanof, koji je radio na filmu „Đangova osveta“ i podučavao članove glumačke ekipe o bezbednom rukovanju vatrenim oružjem, objašnjava da bi, ukoliko je vatreno oružje opalilo na filmskom setu, istraga morala da bude sprovedena kako bi se utvrdilo da li je oružje neispravno ili je njime loše rukovano. Ukoliko se utvrdi da je pogrešno rukovano oružjem, produkcija bi morala da pojača bezbednosne protokole ili da zabrani upotrebu vatrenog oružja.

Ostaje nejasno da li je takva istraga sprovedena posle 16. oktobra, kada je zabeležena nasumična pucnjava.

Producenti su, kao i sam Alek Boldvin, u petak izdali saopštenje u kojem su naveli da nisu bili upoznati sa bezbednosnim problemima.

„Iako nismo bili upoznati sa bilo kakvim zvaničnim pritužbama u vezi sa bezbednošću oružja ili rekvizita na setu, mi ćemo sprovesti internu procenu protokola u periodu dok je produkcija stopirana“, navodeli su iz kompanije, dodajući da će nastaviti da sarađuju sa nadležnima u Santa Feu, kao i da su ponudili psihološku pomoć glumcima i članovima ekipe tokom ovog „tragičnog vremena“.

Ostaje nejasno kako je Alek Boldvin na setu koristio pištolj koji nije bio bezbedan. Kako je rečeno policiji Santa Fea, Boldvinu je rečeno da mu je oružje koje mu je na setu predato bio „hladni pištolj“, što u fimskom žargonu znači oružje koje je ispražnjeno. U izjavi se dalje navodi da mu je oružje naštelovala oružarka Hana Gutereš, a predao mu Dejv Hals, pomoćni reditelj. Ni Gutiereševa ni Hals nisu želeli da daju izjavu.

 

 

BONUS VIDEO: Nova.rs na prvom snimajućem danu serije “Vreme zla”

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar