Foto: Wikipedia/Milica Buha

Ulaznice za predstave sa repertoara Beogradske letnje scene na Tašmajdanu od danas se prodaju na blagajni stadiona, saopštili su organizatori.

Posle višemesečne pauze, sva beogradska pozorišta i pojedine nezavisne produkcije nastupiće sa svojim predstavama na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula.

Blagajna na stadionu „Tašmajdan“ otvorena je svakog radnog dana od 11 do 19 časova i vikendom od 11 do 15 sati.

Kao i do sada, sve ulaznice mogu se kupiti i na blagajnama matičnih pozorišta i elektronskim putem, preko zvaničnih internet stranica svih pozorišta.

Za sve večernje predstave, koje počinju u 21 čas, karte koštaju 500 dinara, a za dečije predstave, koje će se održavati od 18 časova, cena karte je 250 dinara.

Program Male scene na Tašmajdanu, Foto: Beograd.rs

Kako smo već pisali, Beogradska letnja scena obuhvatiće više od 40 izvođenja predstava instutucionalnih pozorišta i nezavisnih produkcija. Pored beogradskih teatara, učestvovaće Narodno pozorište Beograd, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici.

Beogradsku letnju scenu otvoriće 25. juna Pozorište na Terazijama sa mjuziklom „Mama Mia“ u režiji Juga Radivojevića, koji će biti izveden i dan kasnije.

Beogradsko dramsko pozorište će 27. i 28. juna igrati predstavu „Trpele“ Milene Depolo i Bobana Skerlića, u Skerlićevoj režiji, Pozorište „Boško Buha“ 29. juna komad „Pošteni provalnik“ Daria Foa u režiji Milana Karadžića, dan kasnije na repertoaru je „Seviljski berberin“ Đoakina Rosinija u režiji Ivana Klemenca i izvođenju ansambla Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Bitef teatar nastupiće 1. jula sa plesnom predstavom „Prostor za revoluciju“ Isidore Stanišić, Teatar Vuk 2. jula sa „Ajnštajnovom izdajom“ Erika Emanuela Šmita u režiji Andree Ade Lazić. Za Atelje 212 i predstavu „Art“ Jasmine Reze u režiji Alise Stojanović rezervisani su 3. i 4. jul, a predstava „Lorencačo“ (Alfred de Mise/Boris Liješević) Jugoslovenskog dramskog pozorišta na programu je 5. i 6. jula.

Koprodukcija Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, Čehovljev „Ujka Vanja“ u režiji Andreja Nosova na repertoaru je 7. i 8. jula, slede muzičko-scenski program „Svetlost“ i „Bela kafa“ (Aleksandar Popović/Milan Nešković) Narodnog pozorišta u Beogradu 9. i 10. jula, „Večera budala“ Fransisa Vebera u režiji Božidara Đurovića u produkciji Zvezdara teatra 11. i 12. jula.

Na repartoaru će biti i „Anđelka – šta me snađe“ Nebojše Romčevića u režiji Branka Đurića (GMR produkcija) 13. jula, „Žene dade – jedna moguća izložba“ Dijane Milošević (DAH teatar) 14. jula, „Plastika“ Stevana Koprivice u režiji Suzane Petričević (FaVi produkcija) 15. jula. Učestvovaće i Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici sa Gogoljevom „Ženidbom“ koju je režirao Milan Karadžić (koprodukcija sa Srpskim narodnim pozorištem) i Euripidovim „Ženama iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića (koprodukcija sa Narodnim pozorištem Timočke krajine „Zoran Radmilović“).

Program na večernjoj sceni upotpuniće „Idealna polovina“ Milene Depolo u postavci Nikole Zavišića i produkciji „Arlekin“ (18.jul), „Igre i zvuci Balkana“ u izvođenju ansambla „Una Saga Serbika“ (19.jul) i „Čorba od kanarinca“ Miloša Radovića (režija: Staša Koprivica, produkcija: Colonna i Impressario) koja će zatvoriti letnju sezonu na Tašmajdanu 20. jula.

Prateći uputstva kriznog štaba grada Beograda, preporuke o zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj distanci, scena na Tašmajdanu omogućiće bezbednost kako umetnika i izvođača, tako i publike te će kapacitet biti od 500 do 700 stolica u gledalištu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar