Foto: BDP/Predrag Zagorac

Beogradsko dramsko pozorište izvešće na letnjoj sceni stadiona Tašmajdan 27. i 28. juna predstavu "Trpele" Milene Depolo i Bobana Skerlića, u Skerlićevoj režiji, umesto ranije najavljenog komada "Let iznad kukavičjeg gnezda".

Predstava „Let iznad kukavičjeg gnezda“ u režiji Žanka Tomića, sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, neće biti izvedena iz tehničkih razloga, navedeno je na „Fejsbuk“ stranici Beogradskog dramskog pozorišta.

„Trpele“ je jedan od najnagrađivanijih projekata BDP-a, a u ansamblu su Danica Ristovski, Jadranka Selec, Milena Pavlović Čučilović, Ivana Nikolić, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Milica Zarić.

Od premijernog izvođenja 13. oktobra 2013. godine predstavu „Trpele“ videlo je skoro 20.000 gledalaca i osvojila je 10 nagrada na festivalima u zemlji i regionu.

Izazovna, potresna i intrigantna, ova predstava je nastala na osnovu autentičnih ispovesti zlostavljanih žena koje su svoju životnu agoniju rešile ubistvom nasilnika.

Predstava je poslužila, kako ističu iz BDP-a, kao sredstvo za podizanje svesti o važnosti uključivanja svakog pojedinca i institucije u borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

Autorsku ekipu predstave “Trpele” čine kostimograf Tatjana Radišić, kompozitor Anja Đorđević, scenski pokret je osmislila Marija Milenković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar