Slobodan Tišma, pisac, intervju
Slobodan Tišma Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Novi gost ciklusa Narodne biblioteke Srbije "Pisac u biblioteci" biće sutra novosadski književnik Slobodan Tišma, saopšteno je iz NBS-a.

Tišma će sutra, s početkom od 19 sati, gostovati u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, a moderatorka razgovora iz ciklusa „Pisac u biblioteci“ biće Milena Đorđijević.

Novosadski književnik će se osvrnuti na teme inspirisane novim romanom „Život pesnika“ (Nojzac, 2022), govoriće o prevrtljivim pripovedačima, o namernim greškama u umetničkom tekstu, dosadi u savremenoj književnosti i slabim subjektima u životu i literaturi, precizira se u saopštenju NBS-a.

Kada je objavljen roman Tišma je u razgovoru za Nova.rs ovako je letos pričao:

– „Život pesnika“ je neka vrsta autofikcije, dakle, mešaju se stvarnosno, tj. iskustveno i fiktivno. Pre bih to nazvao autografijom, nego autobiografijom, radi se o ostavljanju traga, krvavog traga.

Foto: Promo

Slobodan Tišma je, kako podsećaju iz Narodne biblioteke, novosadski konceptualni umetnik, književnik, osnivač bendova Luna, La Strada, ali i autor dela „Marinizmi“, „Vrt kao to“, „Blues diary – Pitoma religiozna razmišljanja“, „Urvidek“, „Quattro stagioni“, „Bernardijeva soba“, „Grozota ili“…

Program se može sutra pratiti i uživo onlajn preko zvanične Fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije i odloženo preko Jutjub kanala NBS.

Bonus video: Beogradske adrese srpskih pisaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar