Foto: EPA/PAUL BUCK

Glumačka legenda Fred Vilard (Moderna porodica), pametni komičar koji je igrao smotane likove do savršenstva, preminuo je kasno sinoć u svojoj osamdeset šestoj godini prirodnom smrću. Njegova ćerka potvrdila je vest za američki "TMZ". 

„Moj otac je mirno preminuo sinoć u svojoj osamdeset šestoj godini. Bio je pokretan i vedar u uveseljavao nas je sve do samog kraja“, izjavila je Vilardova ćerka Houp.

Fred je bio komičar koji je decenijama unazad uveseljavao publiku širom sveta, bilo da se radilo o filmu ili TV serijama. Proslavio se tokom sedamdesetih godina prošlog veka ulogama u sitkomima poput „Mary Hartman, Mary Hartman“, „Fernwood 2 Night“ i „America 2-Night“.

Veću popularnost je stekao tokom devedesetih, kada je glumio u serijama i filmovima poput „The History of White People in America“, „Ovo je spanjal tap“, „Čekajući Gafmana“… Pozajmljivao je i glas likovima u kultnoj animiranoj seriji „Simpsonovi“.

Zasmejavao je publiku kao direktor TV-stanice Ed Harken u dva filmska nastavka „Spikera“ sa Vilom Ferelom, bio je glas usamljenog ljudskog bića u crtaću „Wall-e“.

Tri godine zaredom bio je nominovan za Emi, za lik Henka Mekdugala, konzervativnog Robertovog tasta u seriji „Svi vole Rejmonda“, a četvrta mu je stigla za lik Filovog oca, Frenka Danfija, u seriji „Moderna porodica“. Bio je jedan od onih glumaca čija vam sama pojava izaziva osmeh na licu.

Tokom svoje bogate karijere, igrao je u preko 180 filmova i serija.
Bio je u braku sa Meri Vilard od 1968. do 2018. godine, kada je ona preminula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar