Foto: PJF Military Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Brajan Hau, pevač engleske rok grupe "Bad Company" preminuo je juče od srčanog zastoja u 67. godini.

Porodični prijatelj izjavio je za TMZ da je bivši vođa grupe „Bad Company“ preminuo u sredu u svom domu na Floridi.
Pevač koji je zamenio Pola Rodžersa na mestu frontmena 1986, od ranije je imao problema sa srcem. Pre tri godine je preživeo infarkt.

U svom poslednjem tvitu, Hau se prisetio svojih životnih uspeha – i jednog cilja koji, nažalost, nije uspeo da ispuni.

„Uradio sam nekoliko stvari u životu. Poslednjih 35 godina prodao sam milione ploča i išao na svetske turneje ali sada mi je želja da se pojavim na TV sa Rikijem Džervejsom koji je, po mom mišljenju, genije“, napisao je u tvitu 26. aprila.

Hau je rođen 1953. u Portsmutu u Engleskoj. Nakon saradnje sa svojim mentorom, američkim gitaristom Tedom Nudžentom, pozvan je u bend „Bad Company“, da zameni Pola Rodžersa. Sa njima je proveo osam godina i učestvovao u snimanju najuspešnije ploče, „Holy Water“ 1990.

Četiri godine kasnije napustio je bend i započeo solo karijeru, ali nikada nije dostigao uspeh kao što je imao sa „Bad Company“. U poslednje vreme se povukao i iz te priče.

 

– Napuštanje benda nije bila teška odluka. Došlo je do tačke kada niko nije doprinosio pisanju pesama a, iskreno, bend je počeo da zvuči prilično aljkavo na koncertima – rekao je jednom prilikom.

Na Fejsbuk profilu ovako je sažeo svoju biografiju: „Nakon decenije turneja, vođenja kultnog rok benda i tri odlično ocenjene solo ploče, Hau gradi sebi novi put, na staromodan način: discipline i vrednog rada.
Nećemo vam uzeti za zlo ako biste pomislili da ćete nekog, ko je osamdesetih i devedesetih pisao i pevao hitove jednog od najvećih bendova na svetu, pre naći u mračnom studiju za snimanje ili na putu od jedne do druge svirke, nego na plaži na Floridi. Ali, to je sada život Brajana Haua“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar