Premijera „Tome“ u Novom Sadu na otvaranju Kaleidoskopa kulture

Podeli:
Milan Marić kao Toma Zdravković u filmu "Toma", Foto: Monika Husar

Film "Toma" Dragana Bjelogrlića novosadsku premijeru imaće poslednjeg dana otvaranja Kaleidoskopa kulture, u nedelju, 5. septembra u 20 sati na glavnoj sceni Filmskog festivala "Obnova" (Ispred Češkog magacina) u Kreativnom distriktu, saopštili su organizatori.

“Toma“ će biti prikazan u Kreativnom distriktu, u okviru poslednjeg dana otvaranja Kaleideoskopa kulture, a projekciju filma će uveličati i deo glumačke ekipe, najavili su organizatori. Film predstavlja portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, vrhunac slave i njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova. Igraju Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, Mirjana Karanović i drugi.

 

Filmski festival „Obnova“, u okviru kog će publika i gledati „Tomu“, biće održan po drugi put u Novom Sadu, a ljubitelji filma moći će na tri scene smeštene u Kreativnom distriktu (Obnova, Kolosek i Pogon) da gledaju kultna ostvarenja srpske kinematografije. Program Filmskog festivala „Obnova“, ali i kompletan program otvaranja Kaleidoskopa svi zainteresovani mogu pronaći na ovom linku.

Četiri dana otvaranja Kaleidoskopa kulture u Kreativnom distriktu, na prostoru Velikog Limana, predstavljaće uvertiru u pet nedelja Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra. Kroz pet umetnosti – arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku, programi će biti održavani širom Novog Sada. Na otvaranju Kaleidoskopa kulture novosadskoj publici biće predstavljen i nacionalni paviljon jedne od najvažnijih evropskih institucija za nove medije, Ars Elektronike iz Linca, na kojem će biti predstavljen Projekat Razlike: Vrt novosadske Akademije umetnosti. Takođe, biće održana i CGA konferencija koja će okupiti profesionalce iz oblasti kompjuterske grafike, kao i izložba „Materija kroz vreme. Pesak, drvo, kamen i metal u eri digitalizacije“ studenata i mladih umetnika iz austrijskog St. Poltena. Deveta umetnost takođe će biti zastupljena na ovogodišnjem otvaranju kroz izložbu „Stripom kroz Belgiju“, publika će moći da pogleda skulpturu Gojka Dutine „Pustinjsko polarni voz“, kao i projekat „Avenija mimova“ Alekse Vujovića.

Publika će imati prilike da uživa i u Filmskom festivalu Obnova, predstavama u okviru INFANT-a, predstavi „Grand hotel“ čuvenog beogradskog teatra Madlenianum, kao i nesvakidašnjem performansu Nestabilan/Instableu, francuskog umetnika Nikole Frezoa.

Muzički program na otvaranju četvrtog Kaleidoskopa kulture obeležiće i nastupi bendova Repetitor, Kilo kilo banda, Dabiška, zatim koncert Zemlja gruva i nastup di-džejeva: Vladimira Aćića, Novaka, Zakirija i di-džeja Strana muzika. Muzički program na otvaranju četvrtog Kaleidoskopa kulture obeležiće i nastupi bendova
Repetitor, Kilo kilo banda, Dabiška, zatim koncert Zemlja gruva i nastup Vladimira Aćića, Novaka, Zakirija i di-džeja Strana muzika.

Komentari

Vaš komentar