Miloš Biković igra u Brehtovom "Baalu" Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Premijera predstave "Baal" po komadu Bertolta Brehta i u režiji Diega de Bree, prvobitno planirana za subotu, odložena je za 15. april, saopšteno je iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Novi termin premijernog izvođenja predstave „Baal“ pomeren je za 15. april, dok je prva repriza zakazana za 16. april od 19 sati na Velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“. Kupljene karte možete zameniti za nove termine najkasnije do nedelje 28. februara, poručeno je publici iz Beogradskog dramskog pozorišta. Razlozi odlaganja nisu saopšteni.

Slovenački reditelj Diego de Brea za predstavu po Brehtovom komadu uradio je i scenografiju. Naslovnu ulogu, pesnika Baala, igra Miloš Biković, a pored njega su u velikom ansamblu i Vanja Nenadić, Dunja Stojanović, Ivan Zablaćanski, Milan Čučilović…

– Bertolt Breht je ovaj komad napisao kao vrlo mlad, sa nekih dvadesetak godina, odmah posle Velikog rata. I dopisivao ga je nekoliko puta, stalno mu se vraćao prepravljajući ga u čak pet verzija. Imao je potrebu da se vraća toj temi, i očigledno je imao potrebu da izrazi to što ga je „mučilo“. Verzija koju mi radimo je kombinovana verzija svih tih pet koje je napisao Breht – rekao je Miloš Biković o ovom komadu na predstavljanju sezone BDP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar