Bard teatar. Foto: Promo/Nelic
Sa probe komada "Da se ja pitam" Bard teatar. Foto: Promo/Nelic

Premijera predstave "Da se ja pitam" novoosnovanog ansambla Bard teatar po tekstu Nenada Vulevića i u režiji Čedomira Štajna biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru, u Kragujevcu 28. februara, saopštio je Bard teatar.

Komad „Da se ja pitam“ govori o odrastanju i sazrevanju, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, prijateljstvu, vernosti, odnosu sa roditeljima, priča o mladima u Kragujevcu i njihovom gradu.

U ansamblu predstave su pretežno mladi glumci amateri, ali i profesionalni glumci: Aleksa Mogić, Aleksandra Stamenković, Anastasija Ðorđević, Danijela Lukić, Emilija Mihailović, Emilija Santrač, Nevena Terzić, Nikolina Nikolić, Filip Ðurić, Marija Rakočević, Milica Redžić Vulević, Nenad Vulević i Nikola Milojević.

Osim reditelja i pisca u autorskoj ekipi su i kostimograf Lila Vuković, scenograf Jovana Živanović, kompozitor Dragoslav Tanasković Trnda.

Glumci amateri koji su uspešno prošli audiciju u septembru 2020. a kroz rad sa profesionalnim glumcima upoznali su dramsku literaturu, tehnike glume, ponašanje na sceni. Tokom čitavog procesa rada na predstavi imali su priliku da rade sa profesionalnim kostimografom, scenografom, kompozitorom, savladavši tako stvaranje jedne pozorišne priče.

Podsetimo, premijera ovog komada bila je prethodno zakazana za 7. decembar prošle godine, ali je odložena zbog pogoršanja situacije sa koronavirusom.

Bard teatar je nezavisna pozorišna scena za decu i mlade koja je formirana u okviru DKRC „Supermama“. Pod tim imenom postoji od 2020, iako su na kragujevačkoj pozorišnoj sceni prisutni od 2012. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar