Predstava Selestina Foto:Nenad Petrović

Predstava "Selestina" Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića, koja je nastala u koprodukciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i JU "Grad teatar" iz Budve, biće izvedena u nedelju 18. i ponedeljak 19. jula na 35. Festivalu "Grad teatar" Budva koji se ove godine održava pod sloganom "Povratak u život", saopšteno je iz JDP.

Premijera ovog komada održana je 18. jula 2019. u Budvi dok je u Beogradu prvi put izvedena 4. oktobra iste godine.

Iz JDP podsećaju da je roman „Selestina“ pisan isključivo u dijalogu i smatra se jednim od najvećih dela španske književnosti.

Naslovnu ulogu igra Nataša Ninković, a ostalu glumačku ekipu čine Nikola Rakočević, Marta Bjelica, Nikola Šurbanović, Emir Ćatović, Aleksandar Đurica, Anđelika Simić, Katarina Žutić i Maja Stojanović.

Adaptaciju romana je uradila Maja Todorović koja je i dramaturg predstave. Scenograf je Jasmina Holbus, kostimograf Biljana Grgur, koreograf Ista Stepanov a kompozitor Vladimir Pejković.

U sredu 21. jula, kako se dodaje u saopštenju, na sceni između crkava u Budvi, biće izvedena i predstava „Moj muž“ Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Predstava Moj muž Foto:Nebojša Babić

U glumačkoj podeli su Sanja Marković i Jovana Belović. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković a kompozitor Luka Mejdžor.

Ovaj komad je premijerno prikazan 18. aprila ove godine na sceni Studio JDP, a posle Festivala „Grad teatar“ Budva biće izvedena 19. avgusta na Festivalu „Ohridsko leto“ u Ohridu (Severna Makedonija) dok se na jesen očekuje gostovanje u Banjaluci (BiH).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar