Ekipa predstave "Urednik" Foto:Promo

Predstava "Urednik", drama o posledicama igranja sa istinom, po tekstu Sare Radojković i konceptu i režiji Vojkana Arsića, premijerno će biti izvedena 6. marta u Beogradu, a naredna igranja već su zakazana za 9, 10. i 11. mart.

Predstava prati autorku političke TV emisije koja u programu uživo daje otkaz jer ne želi da manipuliše činjenicama, ali tek tada, kako navode autori predstave, počinju „medijska odmazda i borba sa vidljivim i nevidljivim neprijateljem“.

U predstavi u produkciji „Reflektor teatra“ i „Dorćol Platza“, na čijoj sceni u Dobračinoj 59b su i zakazana prva izvođenja, igraju Jelena Rakočević, Vladan Slavković, Tanja Petrović, Darko Ivić, Miloš Lazarov, Mirjana Zeljković, Marko Pajanotović i Maja Šuša.

„Karakteristično za današnji trenutak su lakoća i raznovrsnost načina kojima se istina relativizuje, kao i alati koji nam pomažu u tome da laži obučemo u ruho istine. Da forma zameni svaku naznaku suštine. Međutim, ono što ni u jednom vremenu neće moći da se ‘spinuje’ i neutrališe jesu posledice koje zbog medijskog zamajavanja manje ili više primećujemo na sopstvenoj koži“, podsećaju iz „Reflektor teatra“.

Aktere na sceni prate video radovi Sare Marković, fotografije Jakova Simovića i muzika Ivana Mirkovića Bambija.