Katrin Denev u filmu "Istina" na repertoaru Dvorane KCB-a, Foto: Promo

Najgledanija ostvarenja iz 2020. godine biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Beograda od 1. do 15. januara u okviru specijalnog novogodišnjeg programa, saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Probrana ostvarenja iz ove godine, favoriti publike i najgledaniji naslovi naći će se pred ljubiteljima velikog platna pod sloganom „Bioskop dobrog filma“, precizira se u saopštenju DKC-a.

Od 1. do 3. januara u ovoj bioskopskoj sali na programu su francuski film „Lepo doba“ u režiji Nikolasa Bedosa i Danijelem Otejem u glavnoj ulozi (17 časova), kao i srpsko ostvarenje „Moj jutarnji smeh“. Debitantski film Marka Đorđevića, koji je sva tri dana na programu od 19 sati, ovenčan je Gran Prijem na Festivalu autorskog filma.

U periodu od 4. do 6. januara posetioci će u terminu od 17 sati moći da pogledaju makedonsko ostvarenje „Zemlja meda“, čiju režiju potpisuju Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov, koji je bio nominovan za Oskara u kategorijama – najbolji strani film i najbolji dokumentarac.

Od 19 sati ljubiteljima sedme umetnosti dostupan je film ovenčan Srebrnim lavom u Veneciji – „O beskonačnosti“ Roja Andersona.

Emotivna drama običnih ljudi koju je potpisao Ken Louč „Žao nam je što smo vas propustili“ biće prikazivana od 7 do 9. januara sa početkom od 17, odnosno dva sata kasnije „Telo Hristovo“ Jana Komasa u poljsko-francuskoj koprodukciji.

Od 10. do 12. januara, publika će moći da pogleda „Asimetriju“, debi mlade rediteljke Maše Nešković i nagrađivani film Srdana Golubovića „Otac“.

Novogodišnji program u biskopu završava se od 13. do 15. januara domaćim filmom „Ajvar“ rediteljke Ane Marije Rossi, sa Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, odnosno francusko- japansko ostvarenje „Istina“ u kome igraju Katrin Denev i Žilijet Binoš.

Kapacitet sale je, zbog epidemioloških mera, ograničan na 90 mesta, navode u DKC-u.