Foto:Zoran Škrbić

Pevački je zabavno, komično, pravi vodvilj. Iako deluje lakše nego operska tematika, fizički je teško izdržati, popamtiti sve korake, i u tom smislu mi je bio izazov da spojim pevanje, igranje i glumu, rekla je za Nova.rs sopran Vesna Đurković, koja je briljirala u opereti "Pariski život" Žaka Ofenbaha u režiji Roberta Boškovića, koja je 1. oktobra otvorila sezonu u Madlenianumu.

Večeras je druga premijera pošto je reč o dve ravnopravne glumačke podele. Vesna će se opet naći u ulozi Gabriel, a nastupiće dve gošće iz Hrvatske, sopran Ivana Medić kao Baronica i sopran Irma Dragičević, kao Polin.

Foto:Zoran Škrbić

„Pariski život“ se događa dvadesetih godina 19. veka a priča se vrti oko dva pariska bonvivana Raula i Bobineta, zavodnika i suparnika, koji se bore za naklonost svetski poznate glumice Metele, a u sve će se umešati vereni ali nestašni švedski baron koji je u Francusku došao da okusi čari Pariza. U ovoj ljubavnoj zavrzlami je i imućni i strastveni Brazilac…

Opereta u originalnoj verziji ima pet činova, posle je izvođena u četiri, a ova u Madlenianumu ima dva čina i četiri slike, uz raskošnu scenografiju Vesna Režić i kostimografiju Duške Nešić. Dramaturgiju, prevod i adaptaciju potpisuje Igor Weidlich.

Foto:Zoran Škrbić

Dašak Pariza u ovom raspevanom i razigranom muzičkom komadu donosi veliki ansambl koji predvode Dimitrije Cincar-Kostić, Arsenije Tubić, Đorđe Viktor Vlajić, Branislava Podrumac, Vasa Stajkić, Jana Pogrmilović, Anja Orelj, Miloš Đorđević, Srđan Timarov, Vladimir Andrić, Ana Cvetković, Dragana Popović, Ivana Medić, Đorđe Stojković i Žarko Stepanov. U ovoj ljubavnoj vrtešci zdušno im pomažu: Vesna Đurković, Mina Gligorić, Nevena Đoković, Ana Bartoli, Vanja Milačić, Sara Bojić, Petar Đurđević, Milan Milosavljević, Đorđe Kreća, Nemanja Bajić, Milena Moravčević i Marija Pantin.

„Pariski život“ se peva na srpskom, a titl je na engleskom jeziku. Prva repriza je zakazana za 24. oktobar u 19.30 časova.

Bonus video: „Veliki Getsbi“ u Madlenianumu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar