Foto:Shutterstock

"Povratak u bioskop" naziv je velike akcije od 1. jula do 15. jula u gradovima širom Srbije u okviru će publika moći da gleda omiljene filmove u bioskopskim dvoranama, najavljeno je iz Filmskog centra Srbije.

Bioskopi će, nakon tri meseca pauze, ponovo biti otvoreni od jula, a Sekcija distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije uputila je molbu Filmskom centru Srbije i Privrednoj komori Srbije da podrže akciju, što su ove ustanove i prihvatile, navode u FCS.

Jedinstveni repertoar u svim bioskopima činiće dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se, kako navode organizatori, izdvojili gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je zbog nastupanja pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.

„Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu. U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena karata za filmove će tokom akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara i važiće za sve filmske projekcije“, saopšteno je iz FCS.

Gordan Matić /Foto Bojan Petrović/Kombank dvorana

– Filmski centar Srbije snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Srbije sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju. Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi – rekao je Gordan Matić, direktor FCS-a.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere, dodaje se u saopštenju FCS. I direktor „Megakom filma“ i beogradske Kombank dvorane Igor Stanković u razgovoru za naš portal rekao je da bi bioskopi trebalo redovno da počnu da rade od početka jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare