Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević i Branka Katić, Foto: promo Beogradsko dramsko pozorište

Branka Katić, koja se posle više decenija vratila u domaći teatar ulogom baronice Sofi u predstavi “Sumrak bogova” Beogradskog dramskog pozorišta, neće na žalost još neko vreme zaigrati pred publikom.

Naime, planirana gostovanja pomenutog komada u Crnoj Gori, kao i potencijalna izvođenja na novoj letnjoj sceni BDP, otkazana su zbog pogoršanja epidemiološke situacije sa koronavirusom.

U Beogradskom dramskom pozorištu za sredinu jula bila je planirana pres konferencija na kojoj je trebalo da bude ozvaničen povratak jedne od naših najboljih glumica u teatar i najavljeno otvaranje letnje scene.

– Probe sa Brankom Katić u BDP-u su trajale nedelju dana i planirano je da predstava u avgustu gostuje u Baru, Budvi i Tivtu, međutim to je otkazano zbog epidemije – rekao je za portal Nova.rs direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević.

Pročitajte još:

Branka Katić je, kako smo ekskluzivno objavili, uskočila u podelu predstave hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, umesto Branke Šelić koja je prvobitno tumačila baronicu Sofi.

Komad “Sumrak bogova” premijerno je izveden 1. oktobra prošle godine na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, a nastao je po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija.

U predstavi igraju Milan Lane Gutović, Isidora Simijonović, Pavle Pekić, Vladan Milić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić.