Igor Karanov Foto:Nova.rs

Dugogodišnji novinar, urednik i voditelj, Igor Karanov, preminuo je sinoć u Beogradu. Na TV Insajder vodio je emisiju „Priča o priči“, a prethodno je radio kao urednik u dnevnom listu „Nova“. Imao je bogato iskustvo u nizu štampanih i online medija. Bio je i dobitnik nagrade za poeziju "Matićev šal". U znak sećanja na našeg kolegu objavljujemo jednu njegovu poemu.

SVE NAOPAKO

Ovo je neki naopak svet. Najskuplje su tužne pesme. Najborbeniji su ranjeni. Najsuvlja su usta kad se najviše pije. Najefikasnija odbrana od udarca je zagrljaj. Najviše se trgnem kad telefon ne zazvoni. Najbrže napredujem kad nosim najveći teret. Čoveka najbolje disciplinuje dete. Najviše znam kad najmanje mislim.

Najnapetije je kad se ne dešava ništa. Najviše dobijem kad se zahvalim. Najlepša je žena bez šminke. Najvredniji su poklon prazne ruke koje se spremaju da me zagrle. Najtvrđe se najlakše lomi, najtiše se najbolje čuje. Ljudi su najtopliji zimi. Najoštrije me zaboli kad nekoga udarim. Sve naopako.

Eto, ovde se neki, očigledno, vole, a sede, ćute, puše i ljute se i tako će, po svemu sudeći, ostati sve dok na njih ne padne noć. Sve naopako, a sve štima. Jer kad bismo se svi samo smeškali i klimali glavom, svet bi se polako pretvorio u činiju pudinga.

Bonus video: Branka Petrić se pesmom oprostila od Laneta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar