Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na Novom groblju u Beogradu porodica, kolege i prijatelji poslednji put su se oprostili od Marka Živića, koji je posle opela u crkvi i emotivnog govora Dragana Bjelogrlića kraj odra, sahranjen.

Nakon emotivne komemoracije u Beogradskom dramskom pozorištu, na Novo groblje došli su porodica i brojne ličnosti iz javnog života da upute poslednje zbogom glumcu Marku Živiću, koji je preminuo 14. oktobra od posledica koronavirusa u 50. godini.

Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

Među njima su bile kolege, počev od direktora BDP-a Juga Radivojevića, koji je održao emotivan govor na komemoraciji.

Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

Došli su i Sergej Trifunović, Gordan Kičić, Andreja Kuzmanović, Branimir Brstina, Radoš Bajić, Vojin Ćetković, Srđan Timarov, kao i Dragan Bjelogrlić, kome je prvom javljena vest o tragičnom odlasku njegovog kolege i prijatelja.

Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

Od Živića su se oprostili i Danilo Ikodinović, Aleksandar Karakašević, Zorana Pavić…

Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

Na poslednji ispraćaj bivšeg supruga, sa kojim je nekoliko godina bila u braku, došla je i voditeljka Nataša Pavlović.

Ivica Dačić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Da upute poslednje zbogom došli su i Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine, Slavko Beleslin…

Nakon opela u crkvi, povorka se zaputila ka grobnom mestu, gde je kraj odra emotivan govor održao Živićev kolega i prijatelj Dragan Bjelogrlić, koji se zapitao kako sad „treba da se oprosti“:

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

– Treba da ti kažem kako ti sad negde ideš i da te svi mi nikada više nećemo videti, sresti i zagrliti. Koje su to reči… Najrađe bih da ti pokažem koliko sam te voleo, jer nisam siguran da sam ti to zaista pokazao kad je bilo vreme i to sada boli, ali znam da si to i sam znao. Više od 15 godina opraštali smo se na sceni, obojica smo plakali svaki put. Evo sad plačem…Molim te da ne ideš… Znam da je uzalud, da je nemoguće, ali znam da ću ti jednom dati onu tašnu i da ćemo plakati kao nekad kazao je Bjelogrlić, prisetivši se ponovo omiljene Živićeve pesme „Jeleni umiru sami“.

– Jeleni umiru sami, kao i ranjene srne, ali ti Marko ostaješ u srcima ljudi koji su imali sreće da te upoznaju

Uz tu pesmu, položen je u raku kovčeg…

Bonus video:

Komemoracija Marku Živiću u BDP-u

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare