Podeli
Foto: Riccardo De Luca/AGF / Sipa Press / Profimedia

"Ja, Enio Morikone sam umro", napisao je čuveni italijanski kompozitor u čitulji samom sebi nekoliko dana pred smrt, a danas je objavljena u italijanskoj štampi.

Članovi Morikoneove porodice pronašli su poslednje redove slavnog kompozitora, preminulog juče u 91. godini, u kojima se oprašta od njih i svojih prijatelja.

“Ja, Enio Morikone, sam umro. Obaveštavam o tome sve bliske prijatelje, koji su bili uz mene, a i one dalje, koje nisam neko vreme video. Pozdravljam ih sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve poimence nabrojati. Želim ipak posebno da pomenem sabraću Pepućija i Robertu, naročito prisutne u poslednjim danima mog života”, napisao je Morikone.
Pepući je, kako prenosi list “Republika”, reditelj Đuzepe Tornatore, a u poslednjim redovima pomenuo je i suprugu Mariju, članove porodice i još neke prijatelje.

“Samo iz jednog razloga odlučio sam se da pošaljem svoje poslednje zbogom svima vama ovako i odlučio da budem sahranjem u najužem krugu – ne želim nikog da uznemiravam. Sa velikom naklošću kažem zbogom i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života”, piše u čitulji.

U poslednjim danima života mislio je i na svoje sestre i potomke.
“Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo.
Snažno, potpuno i duboko zbogom mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, snahi Moniki, unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki. Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo”, naveo je kompozitor.

Svojoj životnoj ljubavi, suprugi Mariji, ostavio je dirljivu poruku.

“Mariji posvećujem izuzetnu ljubav koja nas je držala zajedno i zaista žalim što je napuštam. Svoje najbolnije zbogom šaljem njoj”, završio je svoju poruku Morikone.

Komentari

Vaš komentar