Umetnici Narodnog pozorište nastupili ispred nacionalnog teatra, Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Umetnici Narodnog pozorišta u Beogradu, u čast ponovnog susreta s publikom posle šest meseci, priredili su neobičan umetnički događaj - "Ponovo zajedno", ispred nacionalnog teatra.

Pred nekoliko stotina znatiželjnih poklonika izvođačkih umetnosti, ispred ulaza u pozorište i na balkonu druge galerije, istaknuti umetnici izveli su kolaž sačinjen od arija iz poznatih opera sa repertoara nacionalnog teatra, zanimljivih tekstova iz istorijata pozorišta koje su čitali članovi Drame uz pratnju dela baletskog ansambla.

Saobraćaj ispred pozorišta nije zaustavljen pa se dešavalo da publika ne vidi deo programa od autobusa GSP, što je dodalo poseban šarm celom događaju.

Sofija Knežević, Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

U programu su nastupili članovi sva tri ansambla Narodnog pozorišta i gosti: prvakinja Drame Radmila Živković, glumica Suzana Lukić i mladi glumci Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović, solisti Opere Narodnog pozorišta – mecosopran Jadranka Jovanović i tenor Janko Sinadinović i mlada saradnica sopran Evgenija Jeremić.

Koreograf baletskog dela programa bio je Dejan Kolarov, a solisti su bili Milica Jević Drndarević, Silvija Džunja, Ana Ivančević, Tatjana Tatić, Teodora Spasić, Olga Olćan i Ljupka Stamenovski.

Publika na Trgu Republike, Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kao specijalni gosti večerašnjeg programa nastupili su džez pevačica Sofija Knežević, koja trenutno živi i radi u Njujorku, i muzičar Eliot Lejson iz Njujorka.

Oni su džez standardima obojili ovu neobičnu umetničku intervenciju u centru Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar