Ivana Matijević Foto: Privatna arhiva

Ivana Matijević, pijanistkinja, profesorka klavira i umetnička direktorka Beogradskog Šopen festa boluje od kancera i potrebno joj je lečenje u inostranstvu, a za to joj je neophodna pomoć svih koji su u mogućnosti.

Lečenje u našoj zemlji Ivani nije donelo pobedu. Potrebna joj je pomoć da bi imala mogućnost da ozdravi.

– Ivana je predivno biće, i svi je mnogo volimo. Mama je trogodišnjeg Luke. Divna supruga, sestra, ćerka, kuma i prijateljica. Pijanistkinja i profesorka klavira. Umetnički direktor Beogradskog Šopen Festa. Molim te podeli i lajkuj ovu informaciju sa svojim prijateljima. Svaka pomoć je od velikog značaja. Hvala svim divnim ljudima na podršci i pomoći – napisali su njeni najmiliji na društvenim mrežama uz podatke računa:

RSD Račun: 160-5110200212043-33

Primalac: IVANA MATIJEVIĆ, Beograd
Svrha: Donacija za lečenje
EUR Račun
IBAN: RS35160393020002225296,
SWIFT: DBDBRSBG, Banca Intesa ad Beograd

– Divni dragi ljudi plemenitog srca, hvala vam svima na neverovatno velikoj podršci i pomoći, koja je višestruko premašila naša očekivanja. Prva faza lečenja klasičnom onkologijom nije dala očekivane rezultate. S obzirom da je bolest u brzoj progresiji neophodno je da pod hitno krenem sa sledećom fazom lečenja. Prihvatila sam savet nekoliko eminentnih lekara iz Srbije i inostranstva i odlučila se za integrativnu onkologiju, kao savremeniji i sveobuhvatniji metod sa kojim se očekuje mnogo veća efikasnost terapije – napisala je Matijevićeva i dodala:

Ivana Matijević Foto: Privatna arhiva

– Dobila sam ponudu za lečenje u Švajcarskoj (gde sam nedavno boravila radi PET/CT dijagnostike i konsultacija) na 150.000 CHF, i ponudu za lečenje u Grčkoj na 74.000-94.000 evra, obe za prvih 6 meseci lečenja, koje ne uključuju troškove putovanja i smeštaja. Na kraju, nemajući taj iznos na raspolaganju, Dr. Vladimir Vukov (koji će me voditi) napravio mi je protokol lečenja u kojem ću u Beogradu primiti sve ovde dostupne terapije, a terapije onkohipertermije (za koju ne postoji uređaj u Srbiji) ću primiti u inostranstvu, i neke biološke infuzije će se nabaviti iz inostranstva. Lečenje se nastavlja u saradnji sa švajcarskim onkolozima, gde je planirana i naredna PET/CT kontrola.

Kako je objasnila, po sadašnjoj proceni, koja će se možda menjati u skladu sa opštom kliničkom slikom i efektima terapije, ovaj metod lečenja bi koštao 42.000-47.000 evra za narednih 6 meseci. Ako terapija da željene rezultate posle 6 meseci, narednih 1-2 godine sledi period stabilizacije i sprečavanja povratka bolesti, a koji se oslanja na imuno i biološke terapije, i za koju će se cena znati kada se dođe do početka te faze.

Ivana Matijević Foto: Privatna arhiva

– Još jednom vam svima beskrajno hvala. Dali ste mi vetar u leđa i veru da ću uz vašu ljubav i podršku moći da sprovedem ovu terapiju i izađem kao pobednik. Idemo zajedno dalje. Vaša Ivana-Zvončica – zaključila je Matijevićeva.

Bonus video: Dr Dragana Jovanović 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar