Pol Makartni Foto:EPA/FELIPE TRUEBA

Ser Pol Makartni planira da ovog proleća održi američku koncertnu turneju sa 14 nastupa, koje će početi na severozapadu SAD 28. aprila.

– To će biti prvi niz nastupa uživo nakon svetske turneje 2019 – objavio je bivši član legendarnih Bitlsa.

Turneja „Got Back“ počeće 28. aprila u Spokejnu u Vašingtonu, nakon čega slede uzastopni koncerti u Klajmet Pledž Areni u Sijetlu 2. i 3. maja.

Predviđeno je da se turneja zaustavi u još 11 američkih gradova u narednih šest nedelja, a završiće se na stadionu Met lajf u East Rutherfordu, u Nju Džersiju, 16. juna, dva dana pre Makartnijevog 80. rođendana.

Izlazak Makartnija na scenu će sigurno predstavljati vrhunac muzičkih događaja za proleće i leto 2022. godine, jer svetske zvezde počinju da se vraćaju nastupima uživo nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom Covid-19.

Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Makartni se smatra jednim od najvećih tekstopisaca 20. veka tokom saradnje sa iz 1960-ih sa pokojnim Džonom Lenonom u Bitlsima. Poslednji put je držao koncerte tokom svetske turneje od 39 dana koja je završena rasprodanim nastupom u julu 2019. na stadionu Dodžer u Los Anđelesu.

– Rekao sam na kraju poslednje turneje da ćemo se videti sledeći put. Rekao sam da ću se vratiti. Pa, vratio sam se – rekao je muzičar u izjavi u kojoj je najavio svoj koncert, aludirajući na hit Bitlsa iz 1969. „Get Back“.

Pisanje i snimanje pesme je istaknuto u „The Beatles: Get Back“, nedavno objavljenoj seriji dokumentarnih filmova u režiji Pitera Džeksona koja pokriva snimanje albuma „Let it Be“ iz 1970. godine.

Bonus video: Džon Lenon  

Komentari

Svi komentari (0)