Stefan Danilović Galerija Podroom KCB
Foto: Stefan Danilović/Galerija Podroom KCB/Promo

Izložba "Remiks" vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba otvorena je u Galeriji Podrum na Trgu republike i trajaće do 7. oktobra, saopštili su organizatori.

Ovom postavkom Izvanredni Bob transformiše galeriju u klupski prostor, izlaže clubbing experience i predstavlja radove koji su nastali proteklih godina u klupskom kontekstu i remiksuje radova drugih aktera klupske scene, grafičkih dizajnera Stefana Unkovića i Vladimira Crvenkovića, kao i fotografa Stefana Danilovića. 

Izloženi radovi su video animacije i svetlosne instalacije koje su u različitim oblicima izlagane u klupskim ambijentima, ali nikada zajedno, dodaje se u saopštenju.

Tehno i haus muzika poslednjih godina zauzima važno mesto u polju umetnosti performansa, a izložbu „Remiks“ prati katalog u formi izdanja sa „trakama“ odabranih producenata. Takođe, postavku prati i instagram filter zahvaljujući kojim publika, okružena radovima sa postavke, može da napravi selfije u virtuelnom prostoru kreiranom za tu priliku. Na taj način posetioci postaju aktivni učesnici i stvaraoci, a ne samo pasivni posmatrači izložbe.

Izvanredni Bob je post-disciplinarni umetnik koji koristi svetlo, video, lasere i tehnologiju za svoje radove i nastupe. Rezident je kluba Dragstor i festivala Apgrejd. Nastupao je sa vodećim svetskim imenima tehno scene u regionu, po Evropi, Americi, Meksiku i Kanadi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar