Arlemm, Foto: Ivan Zupanc

Koncertnim dešavanjem u sredu uveče bez publike na Cvetnom trgu predstavili su se gudački kvartet Škole za muzičke talente iz Ćuprije, Milun Šunjevarić, solista na gitari i Katarina Pejak, poznata kantautorka i pijanistkinja, čime je zvanično počeo "Arlemm 2020", prvi onlajn festival klasične muzike u našoj zemlji, koji je emitovan na Telenor Srbija Jutjub kanalu.

Istovremeno je otvorena izložba „Arlemm  -Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju posetioci mogu da pogledaju do 2. avgusta na Cvetnom trgu i bliže osete viziju Arlemm art festivala.

To su samo prvi u nizu događaja koji ćemo imati prilike da pratimo ovog leta širom Srbije, u organizaciji manifestacije Arlemm uz prenose putem Telenor mreže.

– Smatrali smo da je naša dužnost da ljudima pružimo dozu umetnosti koja će nam svima pomoći da prođemo što lakše kroz ovaj težak period. Kao grupa kreativnih ljudi, i posmatrajući šta se događa širom sveta, odlučili smo da cela manifestacija „Arlemm 2020“ ove godine dobije svoj paralelni život u digitalnom svetu. Drago mi je što i ovog leta, zahvaljujući modernim tehnologijama, nastavljamo da budemo prestonica kulturnih dešavanja – kaže Milica Mladenović, glavni koordinator organizacionog tima Arlemma.

Tokom proteklih jedanaest godina festival je okupio vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva i uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji su želeli da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Manifestacija se relaizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, Sokoja, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti. Da bi umetnost bila dostupna svima, i ove godine biće omogućen prenos dešavanja sa Arlemma 2020, uživo putem Telenor mreže.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar