Foto:promo

Dosadašnji članovi Saveta koji su svojim radom i zalaganjem doveli do finalizacije sadržaja i programa ovogodišnjeg izdanja festivala od nacionalnog značaja, Radisav Jevrić i Aleksandra Božović, nezvanično saznali da su smenjeni, odnosno da im je "istekao mandat“, što je jako neprofesionalna odluka jer je doneta u jeku organizacije festivala, smatraju njegovi čelnici.

Posle prošlogodišnjeg skandala kada je tadašnja ministarka kulture u crnogorskoj Vladi, Vesna Bratić, samo mesec dana pred početak 34. Montenegro Film Festivala u Herceg Novom bez ikakvog „pokrića“ i obrazloženja pokušala da smeni predsednika Saveta festivala Nikolu Vukčevića, ovu međunarodnu manifestaciju od nacionalnog značaja ovih dana potresaju novi događaji.

I opet su u „igri“ sličan manir i isti tajming – nepunih mesec dana pred otvaranje 35, jubilarnog Hercegnovskog festivala koji počinje 22. avgusta, ministarka kulture Maša Vlaović nenajavljeno je smenila članove njegovog Saveta, scenaristu i dramaturga Radisava Jevrića, i producentkinju, direktorku Filmskog centra Crne Gore Aleksandru Božović.O svom „odlasku“ sa festivala, kako kaže za Danas, Jevrić je najpre neformalno saznao pre petnaestak dana.

– Bio sam vrlo iznenađen, naravno, i uputio sam pismo Ministarstvu kulture, u kojem sam naveo da sam čuo glasine o svojoj smeni, ali da ću se, sve dok ne dobijem zvanično obaveštenje o razlozima za taj postupak, smatrati članom Saveta hercegnovskog festivala. Međutim, nikakav odgovor nisam dobio, što je za mene neverovatan znak bahatosti i arogancije – objašnjava Jevrić, ističući da je ovaj „manevar“ ministarstva kulture tek pre nekoliko dana dobio „zakonski“ okvir.

Ceo tekst možete pročitati na portalu danas.rs.

Bonus video: Porno priča na Festivalu filmskog scenarija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar