Plasido Domingo
Plasido Domingo Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Poznajem publiku, poznajem muzičare i zaista se radujem druženju s njima u Beogradu, istakao je slavni operski pevač Plasido Domingo za Radio-televiziju Srbije uoči koncerta na Tašmajdanu u sredu.

Kralj belkanta, kako Plasida Dominga nazivaju svetski mediji, na prvu probu uoči koncerta na Tašmajdanu otišao je sa osmehom i velikim očekivanjima od koncerta pred beogradskom publikom, prenosi RTS.

Pre pola veka, na početku karijere, prvi put je pevao pred beogradskom publikom, a od tada joj se redovno vraća, kako sam kaže, uvek sa posebnom emocijom i velikim zadovoljstvom.

Maestro Domingo je jedinstveni umetnik u istoriji muzike. Njegovu impresivnu karijeru čini 4.000 nastupa i 150 različitih uloga.

„Čitav život pevam i dirigujem. Smatram da sam muzičar koji je privilegovan specifičnim glasom kojim mogu da dajem maksimum publici. Imam posebnu sreću da to još uvek mogu da radim“, objašnjava španski umetnik.

Domingo je popularizovao operu zajedno sa Pavarotijem i Karerasom. Osnivao je operska takmičenja, dirigovao različitim produkcijama. Manje je poznato da u ime Uneska i drugih organizacija brine o zaštiti kulturnog nasleđa i da pruža podršku mladim pevačima.

„Danas više nego ikad ima talentovanih pevača. Gotovo u svakom gradu možete da nađete predivne glasove. Mislim da pevači treba da im pristupe sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću i imaće divne karijere“, istakao je Domingo.

Kralj belkanta, kako ga nazivaju svetski mediji, na prvu probu odšetao je sa osmehom i velikim očekivanjima od koncerta pred beogradskom publikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar